Zout voor beauty en gezondheid

Zout voor beauty en gezondheid

Zout is een geweldige en goedkope toevoeging aan je beauty routines. Door zout toe te voegen aan warm water bijvoorbeeld, verminder je droge en jeukerige huid. Zout toegevoegd aan soda maakt een uitstekend mondspoeling. In het volgende artikel lees je een aantal beauty tips en trucks die je ontspannen en mooi houden zonder veel geld uit te geven. We beginnen met de huid.


Scrubben:
Na het nemen van een douche en terwijl je huid nog nat is, besprenkel je wat zout in je handen en wrijf het zachtjes over je huid. Deze zoutmassage verwijdert de droge huid en maakt je huid glad. De zoutmassage is ook goed voor je bloedcirculatie en geeft je huid nieuwe kracht. Probeer het ’s ochtends vroeg om je te helpen wakker te worden of na een periode van sportoefeningen.

Jeukende huid: Ga eens liggen in een bad vol zoutwater en merk direct hoe dat gevoel van jeuk verlicht wordt. Voeg slechts een kopje tafel of zeezout in je badwater. Deze oplossing maakt ook dat je huid zacht wordt en ontspannen aanvoelt.

Nare geuren: Wil je ui of knoflook geuren van je handen verwijderen, besprenkel dan een kleine beetje zout op je handen en voeg daarna twee druppeltjes azijn toe. Wrijf in je handen en spoel ze af.

Gezichtsreinigers: Meng 1 theelepel zout en 1 theelepel olijfolie in een kleine schaal. Gebruik vervolgens het mengsel om je gezicht en keel zachtjes te masseren. Wees extra voorzichtig rond je ogen en probeer het mengsel niet in je ogen te krijgen. Spoel je gezicht af en vervolg met je gebruikelijke tonic.

Vette huid: Om de vettigheid te verminderen, vul een klein flesje spray met lauw water. Voeg een theelepel zout toe en spuit het op je gezicht. Droog af met een handdoek door je gezicht te deppen.

Mondwater: Meng ½  theelepel zout en ½ theelepel soda in 40ml water. Gebruik deze om te spoelen en je adem te verfrissen.

Tandenpasta: Wist je dat een mengsel van zout en soda een perfecte tandpasta kan maken? Het maakt je tanden wit EN  verwijdert plaque.

Om zelf tandpasta te maken, maal zout in een keukenmachine of verspreid wat zout op een snijplank en rol met een rolstok tot fijn. Meng 1 deel gemalen zout met 2 delen soda. Dip er vervolgens je vochtige tandenborstel in en poetsen maar!

Share This