Zo maak je de perfecte gepofte aardappel

Zo maak je de perfecte gepofte aardappel

Gepofte aardappels zijn heerlijk: wie is er niet gek op? Heet, dampend en stomend en helemaal perfect met een klontje boter en wat groene kruiden. Overheerlijk! Maar hoe maak je die perfecte gepofte aardappel?

De eerste tip die we je kunnen geven is gelijk de belangrijkste: je aardappels moeten allemaal het liefste gelijk van grootte zijn. In de magnetron worden de aardappelen eerder gaar, maar het bereiden in de oven heeft als grote voordeel dat de gepofte aardappel een lekker, knapperig schilletje krijgt.

Gepofte aardappel: magnetron

De magnetron is de beste optie als je weinig tijd hebt of als je maar 1 of 2 aardappels hoeft te poffen. In een paar minuutjes ben je klaar en kun je al genieten van een dampende, gepofte aardappel. Hoe ga je te werk? Was de aardappels goed. Prik de aardappels rondom in met een vork. Leg ze in een magnetronbestendige schaal in de magnetron. Zet de magnetron op 700 Watt en pof de aardappels in 4 minuten. Draai de aardappels om en herhaal dit proces. Laat de aardappels buiten de magnetron met een aluminiumfolie over de schaal 10 minuten nagaren.

Gepofte aardappel: oven

Als je meer tijd hebt, dan kies je natuurlijk voor de oven. De smaak is onovertroffen en je schilletje is heerlijk knapperig. Te lekker voor woorden!

Verwarm de oven eerst voor op 200 graden. Wrijf de aardappels in met olijfolie en met wat zout. Laat ze 45 tot 60 minuten in de oven poffen. Te lekker en gegarandeerd dat je er nog eentje wilt eten! Vul de gepofte aardappel met een klontje boter, voeg wat zout en peper toe en wat groene tuinkruiden voor een extra lekker resultaat.

Beeld: Culy

Share This