Zo ga je om met je ongesteldheid

Zo ga je om met je ongesteldheid

Zie je er iedere maand ook weer zo tegenop? Je bent niet de enige. Al lijkt het alsof de ene vrouw er nauwelijks last van heeft, terwijl de andere vrouw iedere maand een dag in bed ligt met kramp en hoofdpijn. Waar hebben we het vandaag over? Ongesteldheid natuurlijk. Nooit leuk, maar ieder maand helaas een noodzakelijk kwaad. Wat doen wij vrouwen als we ongesteld zijn? De gezelligste zijn we vaak niet in huis, we hebben vaak last van hoofdpijn of rugpijn en hebben last van enorme vreetbuien.

Hoe ga je goed om met je ongesteldheid en ervaar je er de minste hinder van? Lees mee.

Drink veel water

Tijdens je menstruatie verlies je veel vocht. Als klap op de vuurpijl ben je ook nog eens erg moe, wat het er allemaal niet veel beter op maakt. Wat kun je het beste drinken als je last hebt van een droge keel? Juist, water, water en nog eens water. En dat mag ook in een groene of kruidenthee variant zijn natuurlijk. Door voldoende te drinken schijn je je ook minder vermoeid te voelen tijdens je ongesteldheid. Het proberen waard,

Heerlijk warm kruikje

Last van vervelende krampen? Een warme kruik kan wonderen doen op de zere plek. Een kruik zorgt echt voor verlichting van de pijn in je buik.

In bad

Even letterlijk alle spanning loslaten? Neem een lekker bad. Kom helemaal tot rust en voeg een rustgevende olie toe aan het badwater. Een kaarsje erbij zorgt helemaal voor het juiste zenmoment.

Pas op met suikers en cafeïne

Wat wil je als je ongesteld bent? Suiker, bergen! Maar matig je suikerinname, want het beperkt de opname van vitaminen en mineralen die je zo hard nodig hebt. Ook koffie kun je beter even laten staan: de opname van vitamine B wordt anders gestremd, en daar heeft je lichaam juist nu zo’n behoefte aan.

Beeld: Pinterest

Share This