Zo ben je snel van je verkoudheid af

Zo ben je snel van je verkoudheid af

Ben je dit najaar al een keer flink verkouden geworden of zit je er nu middenin? Een verkoudheid is vervelend en maakt je vooral erg moe. Met deze middeltjes ben je snel weer van je verkoudheid af!

1. Water, water en nog eens water

Bij verkoudheid is het belangrijk dat je lekker veel water drinkt. Zo verwijder je afvalstoffen en is je lichaam eerder schoongespoeld. Laat melk staan, anders moet je nog meer hoesten en slijm opgeven. Laat ook even koffie en alcohol voor wat het is, deze vloeistoffen onttrekken juist vocht aan je lichaam.

2. Grapefruit en citroen

Grapefruit en citroen bevatten veel  vitamine C en helpen bij het functioneren van je lever – dus je immuunsysteem. Andere citrusvruchten zijn minder geschikt, omdat ze te zoet zijn om de afvoer van gifstoffen door de lever te bevorderen.

3. Knoflook

Zodra je de eerste verschijnselen van griep of verkoudheid merkt, kun je het beste twee tenen rauwe knoflook eten. Knoflook heeft namelijk een sterke antibacteriële werking. Om de sterke geur van knoflook uit je mond wat te onderdrukken, kun je het beste op peterselie kauwen…

4. Zet een ui naast je bed

Het is behoorlijk vervelend en vermoeiend als je neus dicht zit. Een simpel middel om wat verlichting te brengen, is het gebruik van een rauwe ui. Haal de ‘rokken’ van de ui en snijd de ui in grote stukken. Op een schoteltje naast het bed doet de ui ‘s nachts wonderen voor een verstopte neus.

5. Stoom iedere dag

Door te stomen kun je een holteontsteking voorkomen. Zo komt het slijm los en wordt je keelpijn verzacht. Sla een handdoek over je hoofd en ga vijf tot tien minuten vlak boven de bak hangen. Snuif de stoom op door je neus en adem uit door je mond. Herhaal dit het liefste twee keer per dag.

Beeld: Pixabay

Share This