Zeven uur slapen is het gezondst

Zeven uur slapen is het gezondst

In een tijd waarin mensen drukker zijn dan ooit, klagen velen over een slaaptekort. Maar volgens slaapexpert Shawn Youngstedt slapen de meeste mensen meer dan strikt noodzakelijk. De onderzoekster stelt dat zeven uur slaap per nacht het beste is voor je gezondheid.

Volgens de onderzoeker, professor aan Arizona State University Phoenix, is de overlijdenskans en vatbaarheid voor ziektes bij mensen het laagst als je iedere nacht zeven uur slaapt.

Gevaarlijk

Al vaker is aangetoond dat acht uur slaap of meer gevaarlijk is voor de gezondheid. Zo bleek uit een zeer recente studie dat te veel of te weinig slaap slecht is voor het geheugen. De vrouwen die meer dan negen uur of minder dan vijf uur sliepen hadden een slechter geheugen dan vrouwen die zeven uur per nacht sliepen. Het verschil in geheugen stond gelijk aan ongeveer twee jaren in leeftijd.

Ook de vrouwen bij wie het slaappatroon met twee uur of meer veranderde was sprake van slechter geheugen in vergelijking met vrouwen bij wie het aantal slaapuren gelijk was gebleven.

Een nacht van zeven tot zevenenhalf uur lijkt het meest ideaal. Er wordt veel angst gezaaid over de zogenaamde gevaren van een gebrek aan slaap, maar het grootste gevaar van een slaaptekort, is het krijgen van auto-ongeluk door het in slaap vallen achter het stuur, blijkt uit het onderzoek. Dus slaap je een nachtje slecht of wat korter dan gebruikelijk, no worries, dat maakt dus niet uit!

Foto: Beauty Journaal

Share This