Yoga voor beginners

Yoga voor beginners

Yoga is overal te doen en vinden en dat is niet voor niets. De hedendaagse voordelen van deze oude oefening zijn volop. Onderzoek bewijst keer na keer dat yoga doen goed voor je is en daarom moet je het doen.

 

Hieronder vind je 5 beginners tips voor yoga!

1 – Om te beginnen hoeft je slechts te focussen op je ademhalingen. Het is even wennen omdat  je focus in het algemeen altijd buiten gericht is en in eens wordt het interne gericht. Dat is wennen. De eerste keer dat je begint met Yoga les of een yoga sessie is het belangrijk dat je ontspant, ademt en probeert te luisteren naar het gevoel van je lichaam. Je hoeft niet op te letten op de houding van je lichaam  in het begin  en veroordeel je zelf niet. Laat los en neem diep adem.

 

2 – Yoga gaat om jou. Of je het alleen doet of met begeleiding – jouw yoga moment is voor jou. Probeer en paar minuten voor je yoga oefening  je lichaam-geest-emotionele staat aan te voelen. Denk niet te veel, maar voel of je onrustig of gespannen bent. Elke dag zal je anders voelen. Laat de staat van je gevoel je begeleiden in hoe je wilt zitten en hoeveel lichamelijk energie je wilt uitstralen.
3 – Neem je tijd. Elke yoga sessie is anders. Je hoeft niet standard hetzelfde tijd te nemen elke keer. De ene keer mag je 1 uur en 15 minuten nemen maar je mag ook 5, 10, 20, 30 minuten aan yoga doen. Het is aan jou dus maak het zo lang of zo kort als jij wilt.

 

4 – Aarde – Asana is de Sanskriet betekenis voor ‘zitten’. Het wordt vaak vertaald en begrepen als ‘connectie met aarde’ en zo is ook elke houding van de grond omhoog. Let op de delen van je lichaam die verbonden zijn met de grond. Je handen, voeten, billen en zelfs je hoofd.

 

5 – Adem eerst – Jouw adem geeft leiding aan je beweging. Neem diep adem dan beweeg. Of de beweging die je maakt groot of klein is, je adem dient de leiding te hebben. Laat je adem je bewegingen in yoga de begeleider zijn. Als je gaat uitademen dan is dit de tijd om te bewegen – blaas het lucht rustig uit.

 

Share This