Wow! Zo lang is de gemiddelde penis

Wow! Zo lang is de gemiddelde penis

De lengte van de penis… voor veel mannen iets waar ze zich druk over maken en wat geregeld onderwerp van grapjes onderling is. Veel mannen beweren vaak dat de gemiddelde lengte in erectie rond de 15 centimeter is. Toch is dit niet normaal en veelvoorkomend. Britse onderzoekers stellen deze mannen nu gerust: een penis van 7 tot 8 centimeter in ontspannen toestand is heel normaal. En in erectie is het gemiddelde 13.12 centimeter

In het onderzoek zijn zeventien eerdere studies naar de penislengte bij elkaar gebracht. Het betrof de gegevens van 15.521 mannen waarbij de penis door een hulpverlener is op gemeten volgens een standaard procedure.

Lengte en dikte van de penis

Volgens onderzoeker David Veale van King’s College London kan het onderzoek hulpverleners helpen om mannen te overtuigen dat hun penis ‘heel normaal’ is. De resultaten kunnen mannen geruststellen, maar ook voor extra stress zorgen. “Sommige mannen moeten begrijpen dat de helft van de populatie per definitie minder bedeeld is dan gemiddeld.”

Schoenmaat veelzeggend?

Bij 95 procent van de mannen is de lengte van de penis in hangende toestand tussen de 6,5 een 11,5 centimeter. In opgewonden staat is dat tussen de 10,5 en 16 centimeter. De onderzoekers vonden geen aanwijzingen voor rassenvariabiliteit en ook leek de penismaat niet afhankelijk van testikelgrootte, schoenmaat, leeftijd en vingerlengte. Alleen de lichaamslengte lijkt (beperkt) van invloed. Het is dus niet zo dat lange mannen allemaal beschikken over een grotere penis..

Ook de omtrek werd door de onderzoekers in kaart gebracht. Een ontspannen lid heeft gemiddeld 9,31 centimeter omtrek, in erectie is dat 11,66 centimeter.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in BJU International.

Bronnen: Gezondheidsnet, WebMD, Volkskrant

Beeld: Canstock Photo

Share This