Wonderthee tegen de griep

Wonderthee tegen de griep

Soms ben je even ziek. En niet alleen met een snotneus of pijn in het hoofd. Echt Ziek met een dikke, vette hoofdletter. Overgeven, een paar dagen bedrust, echt ziek dat je niets kunt.

Ik heb de ultieme tip voor een drankje, dat echt helpt als je koud en rillerig bent, kortom als je je niet helemaal 100 punten voelt en je bang bent om in een griepje te belanden. Gemberthee is super makkelijk te maken, je hebt alleen wat basisingrediënten nodig. Dus haal ze in huis en wees voorbereid deze winter! Zo heb je altijd een griep uitbanner bij de hand en hij is ook nog eens binnen een paar minuten klaar (en hij is ook nog eens hartstikke goedkoop).

Gemberthee ‘anti-griep’

    • 1 stukje gemberwortel van 5 cm
    • 1 perssinaasappel
    • 1 liter water
    • honing

Bereiding

Schil de gemberwortel en snij in dunne plakjes. Pers de sinaasappel uit. Breng het water aan de kook met de gember en het sap en laat dit 5 minuten doorkoken. Zeef de thee en breng op smaak met honing.

Variatie

Het is ook lekker om in plaats van het sinaasappelsap één kaneelstokje en wat kruidnagels mee te koken; de thee wordt dan kruidiger van smaak. Moet je wel van houden, maar het geeft de thee net wat meer bite. Laten we eerlijk zijn, op een gure dag is een kop kruidige winterthee wel erg smakelijk…! Toch? En je merkt dat je je fijner gaat voelen als je deze thee drinkt als je ziekelijk bent. Drink er gerust meerdere kopjes van op een dag.

Beeld: Pixabay

Share This