Weleda Evening Primrose

Weleda Evening Primrose

Zoals jullie weten ben ik gek op Weleda. Graag review ik deze week voor jullie de nieuwste lijn van dit prachtige merk, de Evening Primrose. Eigenlijk is deze lijn bedoeld voor de rijpere huid, maar daar trekken we ons lekker niets van aan. Lees mee over mijn ervaringen. Moet de Duindoorn het veld (lees: mijn badkamer) ruimen voor de Evening Primrose?

Evening Primrose: het verhaal

Eerst even iets over het hoofdingrediënt van deze nieuwe lijn: de teunisbloem. Weleda omschrijft het erg mooi in haar persbericht. De dag loopt ten einde, de schemering breekt aan. Het geheimzinnige “blauwe uur” is begonnen. De afnemende lichtintensiteit is voor de Evening Primrose het signaal om open te gaan. Deze nachtbloeier heeft niet alleen een bijzondere bloeiwijze; ook het feit dat de bloemen in een heel korte tijdsspanne opengaan is uniek in de plantenwereld. Hieruit blijkt hoeveel dynamiek en kracht er in deze plant schuilgaat.

Het bloeiproces, dat in de plantenwereld meestal gelijkmatig en nauwelijks zichtbaar verloopt, is bij de Evening Primrose wel goed zichtbaar: een ritmische afwisseling van verandering en stilstand, van dramatische momenten en spannende pauzes. Zodra ze eenmaal open zijn, lichten de grote gele bloemen op in de schemering. ’s Morgens duiken ze stralend op uit de duisternis en tegen de middag zijn ze al uitgebloeid. Zo slaat de Evening Primrose de brug tussen de oude en de nieuwe dag.

Is dat geen prachtige link met de overgangsperiodes in het leven van de vrouw? Mooier kan het eigenlijk niet. Wat biedt Evening Primrose ons? Een fijne dag- en nachtcrème, een handcrème en een lipcontour- en oogcrème. Ik focus mij op de lichaamsverzorgingsproducten: de Evening Primrose Verzorgingsdouche en de Evening Primrose Verstevigende Body Olie.

Verzorgingsdouche

Zoals ik gewend ben van Weleda, is dit een hele zachte reiniger voor de huid. Natuurlijk is iedere wasemulsie over het algemeen zacht, maar hiel voel je gewoon dat je huid er blij van wordt. Van de zeepvrije formule wordt je huid blij. De milde wasactieve stoffen op basis van suiker en kokos reinigen je huid op een milde manier. De geur van teunisbloem is heerlijk zacht aanwezig. Geen uitbundige geur, maar een bloemige, frisse geur voor iedere dag op ieder moment.

200 ml €7,99

Verstevigende Body Olie

Om je huid extra te verzorgen is de Verstevigende Body Olie een heerlijke afsluiter van je doucheritueel. Giet enkele druppels in je handpalm en wrijf beide handpalmen tegen elkaar. Zo verdeel je de opgewarmde olie over je hele lichaam, totdat de olie helemaal is opgenomen. Een heerlijk frisse, bloemige geur. Je hebt er maar een klein beetje van nodig, want de olie verspreid zich goed. Wrijf je lichaam niet helemaal kurkdroog na het douchen, dan brengt de olie nog fijner aan.

100 ml €18,49

Evening Primrose is een heerlijke uitbreiding van Weleda, maar de Duindoorn is en blijft (tot nu toe) mijn absolute favoriet van Weleda! De Evening Primrose is nu tijdelijk verkrijgbaar met €2,- korting op ieder product van deze lijn (nog tot en met 28 februari, dus haast je!)

Share This