Weg met gebarsten, droge lippen

Weg met gebarsten, droge lippen

Nu het kouder wordt, krijg je vaak weer last van gebarsten en droge lippen. Tijd voor een goede lippenbalsem dus! Maar hoe kan het dat je lippen zo snel droog kunnen worden? En belangrijker nog, hoe houd je ze perfect kissable?

Vergeleken bij de rest van je gezicht hebben je lippen het zwaar. Je lippen zijn je droogste lichaamsdeel, droger dan de rest van het gezicht en je hele lichaam. Je lippen hebben weinig extra bescherming, in tegenstelling tot de rest van je huid, dus dat vraagt om extra bescherming.

Droge lucht in de winter

Het vochtverlies in je lippen drie tot tien keer hoger dan in andere delen van het lichaam of gezicht. Dat feit alleen al maken je lippen extra kwetsbaar, maar ook droge lucht in de winter of wonen in een droog klimaat zijn allemaal omstandigheden waar onze lippen niet blij van worden. Ook lippenstift draagt vaak niet bij aan dat je lippen gemakkelijker weer helen, zeker niet de varianten die lang houdend zijn.

Niet likken aan je droge lippen!

Vaak wil je je lippen, instinctmatig, likken om de droogte tegen te gaan. Dit voelt misschien een paar seconden aangedaan, maar het is ongeveer het slechtste wat je je lippen kunt aandoen. Je tong brengt speeksel van je mond naar je lippen en dat speeksel beschadigt het dunne laagje huid dat de lippen bedekt. Het gevolg is dat je lippen alleen maar droger, schraler en pijnlijker worden. Ga ook nooit aan je lippen lopen plukken, laat de velletjes liever zitten dan dat je ze verwijderd. Ze worden er alleen maar pijnlijker van.

Gebruik een lipbalsem

Wat doe je tegen gebarsten, droge lippen? Gebruik een schermende lipbalsem als de eerste droogtekenen zich beginnen voor te doen. Verzorg je lippen consequent en je zult snel van dit vervelende kwaaltje af zijn.

Als de barstjes echt ernstig zijn of je behalve een droog gevoel ook schilfertjes op je lippen hebt, gebruik dan een milde lippenscrub voordat je een balsem aanbrengt. Een scrub verwijdert dode, droge huidcellen en bereidt een glad oppervlak voor de lippenbalsem voor. Als je nog nooit een goed geformuleerde scrub hebt gebruikt, zal je versteld staan van het resultaat.

Bron en beeld: Paula’s Choice

Share This