Wat zegt jouw hand over jezelf? #deel 3: de levenslijn

Wat zegt jouw hand over jezelf? #deel 3: de levenslijn

En dan nu het laatste deel in deze Planetfem Online Cursus Handlezen: misschien de lijn waar we allemaal het meest nieuwsgierig naar zijn, maar ook een beetje vrezen: de levenslijn. De levenslijn is één van de belangrijkste lijnen in de hand en staat voor onze ‘wil’. De levenslijn laat zien hoe het met de fysieke en emotionele vitaliteit en gezondheid gesteld is. Hij laat niet zien hoe oud we worden, maar wel de kwaliteit die aan het leven gegeven wordt.

Uit de linkerhand lezen we de erfelijke, fysieke en emotionele vitaliteit en kracht. Uit de rechterhand de huidige gezondheid, vitaliteit en fysieke kracht.

Waar vind je de levenslijn?

De levenslijn begint tussen de wijsvinger en de duim. Staat hij hoog in je hand, dan ben je ambitieus en heb je voldoende zelfvertrouwen om dingen aan te pakken. Staat de lijn los van de hoofdlijn, dan ben je zeer zelfstandig en spontaan. U kunt veel incasseren, maar ook tactloos zijn als de grens is bereikt. Lopen de lijnen lang samen, dan ben je voorzichtig en bedachtzaam.

Als de levenslijn de overheersende lijn in de hand is, dan is er grote behoefte aan fysieke bezigheden of sport. Een duidelijke, krachtige lijn wijst op vitaliteit en een goed incasseringsvermogen. Ligt de lijn ruim om de Venusberg, dan is er sprake van onderzoekingsdrang en grote nieuwsgierigheid, behoefte aan vrijheid en verandering. Een krappe lijn is huiselijk en maakt het moeilijk om te ontvangen.

Ziekte

Aangezien de levenslijn een fysieke lijn is, zijn periodes van ziekte, verlies of overspannenheid ook af te lezen. Deze periodes staan als eilandjes in jouw hand. Heb je veel eilanden op de levenslijn, dan heb je een kwetsbare (emotionele of fysieke) gezondheid. Zijn er ook veel dunne lijntjes op het Venusgebied, dan kan dit komen doordat u uw grenzen niet duidelijk stelt en hierdoor veel energie verliest.

Dubbele levenslijn

Een dubbele levenslijn, een zogeheten zusterlijn, geeft extra levenskracht en kan gezien worden als een ‘engeltje op je schouder’.

Bron en beeld: Happinez

Share This