Wat kan je doen tegen snurken

Wat kan je doen tegen snurken

Als snurker heb je niet altijd in de gaten wat je je partner aandoet. Het kan zo erg zijn dat snurken de relatie ontwricht. Dat is jammer want in de meeste gevallen is er wel degelijk wat tegen te doen!

Veel mensen snurken (ongeveer 6 miljoen Nederlanders hebben er dagelijks of zo nu en dan last van). Snurken ontstaat doordat in de slaap alle je spieren gaan ontspannen, zo ook je tong. De tong zal dan, door de ontspanning, naar achter gaan en mogelijk tegen de huig aankomen met als gevolg dat de zuurstof die tussen de tong en de huig naar binnen moet minder ruimte heeft om erdoor te komen. Het gevolg, een trillende tong tegen de huig met als negatief effect, snurk geluid. Dit snurken kan heel zacht zijn maar in de ergste gevallen wel meer dan 80 decibel geluid opleveren.

Toch kan hier iets aangedaan worden. Als het snurken echt door de tong resonantie ontstaat dan zijn er diverse anti snurk beugels te verkrijgen of de tongstabilisator, dit is een speen die de tong naar voren (dus uit de mond laat komen) waardoor de kans op snurken af zal nemen. De anti snurk beugels zorgen ervoor dat de onderkaak iets naar voren wordt geduwd waardoor de ruimte tussen de tong en de huig iets groter wordt waardoor snurken kan afnemen. Een goede beugel heb je rond de honderd euro, deze kun je dan naar de vorm van je gebit maken. De goedkopere zullen minder prettig zitten en minder goed werken.

Weet je niet zeker of het snurken door de tong komt, probeer dan eerst een goedkoper middel, denk dan aan een neuspleister of neusspreider, deze twee zorgen ervoor dat je tot wel 20% meer zuurstof door de neus kunt krijgen waardoor snurken zal afnemen.

Wil je meer weten over snurken en de mogelijke oplossingen, lees dan verder over snurken en tips.

Share This