Vier apps voor veilig hardlopen

Vier apps voor veilig hardlopen

Natuurlijk heb je boeren verstand. Je bent geen kind en weet dat ‘vreemden’  soms vreemd kunnen zijn maar tijdens een hardloop sessie kun je zo van het moment en energie genieten dat we niet altijd super alert blijven voor wat betreft veiligheid.

Als je vaker loopt dan weet je hoe het meestal gaat op je bekende hardloop route. Maar soms willen wij nieuwe dingen proberen. Misschien gaan we een andere route, helemaal alleen of zelfs ‘s avonds of in het donker. Hieronder een aantal apps om ons veiliger te laten voelen en houden.

 

Kitestring
Kitestring is een relatieve nieuwe dienst die je kunt activeren als de kans op een onveilige situatie lijkt te dreigen, bijvoorbeeld ‘s nachts. Kitestring werkt als een soort oppas. Je stelt het in om naar en aantal minuten af te gaan via een alarm. Als je niet binnen een bepaalde tijd reageert op de alarm door het uit te stellen bijvoorbeeld, dan stuurt Kitestring een automatisch bericht naar een vooraf ingesteld contact die je hebt toegevoegd in de app. Wat leuk is aan Kitestring is dat het volledig web-based is. Je hoeft daarom geen smartphone to hebben omdat de features ook via SMS te gebruiken is en het is gratis.

 

Road ID
Als je vrienden of familie hebt die zorgen maken dat je alleen rent dan is de Road ID perfect. Road ID laat familie en vriendn je preciese looproute zien. De app stuurt  een melding als je in eens stopt met hardlopen of bewegen binnen 60 seconden een alert uit naar je familie or vrienden. Zoals Kitestring, Road ID’s kracht ligt in het feit dat het getriggerd wordt door inactiviteit. In een echte spoed situatie kan er gevallen voorkomen waarbij je niet snel genoeg je telefoon kan pakken. In zo een geval doet Road ID dit op andere wijze voor je. Road ID is gratis en beschikbaar voor iOS.

 

 

bSafe
Stel, je bent ernstig gevallen maar hebt nog wel de mogelijkheid je telefoon te pakken. In dit geval is bSafe goed te gebruiken. Met de druk op een knop is je telefoon omgetoverd in een sirene. Vervolgens kan de app spoedeisende diensten waarschuwen, video opnemen en je contacten informeren over je GPS locatie. bSafe is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

 

ReactMobile
Met veel overeenkomsten zoals bij bSafe, ReactMobile stuurt een melding of je GPS locatie naar 112  met de druk op een knop. Ook kunnen je geliefden je bewegingen volgen in real-time. ReactMobile is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

Share This