Verhoog je weerstand met deze 6 tips

Verhoog je weerstand met deze 6 tips

Een goede weerstand is belangrijk. Heb jij je eerste verkoudheid achter de rug? Of voel je al een paar weken een griepje sluimeren, die maar niet doorbreekt. Nu de R weer volop in de naam van de maand zit en dat voorlopig nog zeker een half jaar blijft, moeten we werken aan onze weerstand. Zo kom je goed deze koude en donkere maanden door!

1. Kies voor gezonde voeding

Een cliché, maar het begint bij wat je eet! In goede, opbouwende voeding zitten allemaal bouwstoffen waar je lichaam heel erg happy van wordt. Vitamines, mineralen, vezels, anti-oxidanten en goede vetten: hier wordt je darmflora erg blij van.  Eet gevarieerd en probeer iedere dag te kiezen voor groente en fruit.

2. Voedingssupplementen

Kom je niet aan je 2 ons groente en 2 stuks fruit? Denk dan eens aan voedingssupplementen, in de herfst en winter kan je je weerstand hier een enorme boost mee geven. Lees goed de handleiding op de verpakking en overdrijf niet met innemen.

3. Was je handen

Zo simpel kan het zijn: het wassen van je handen zorgt voor een betere weerstand. Je handen komen in aanraking met allemaal plekken die ook aangeraakt zijn door andere handen: zo worden ziekteverwekkers makkelijk overgedragen.

4. Kijk naar een baby: rust, reinheid, regelmaat

Nog even die nieuwe aflevering van Breaking Bad kijken om 11 uur ‘s avonds terwijl morgen om zeven uur weer de wekker gaat? De verleiding is groot, maar doe maar niet. Je doet je lichaam veel meer plezier met een uurtje meer slaap in de wintermaanden. Douche voordat je gaat slapen of trakteer jezelf op een weldadig bad.

5. Denk positief

Klinkt je misschien vreemd in de oren, maar als je positief denkt, voel je je vaak ook beter. Zo schijn je je je immuunsysteem sterk en in balans te houden. Kost niets, maar misschien een tip met veel effectiviteit! Gooi die stress overboord en leef in het nu.

6. Ga naar buiten

Ja, de kachel maakt het binnen behaaglijk warm en waarom zou je vrijwillig naar buiten gaan met die grijze lucht waar telkens weer een pak regen uitvalt? Gewoon doen, sporten en bewegen in de buitenlucht is een weldaad voor je weerstand. Ga lekker het bos of het park in en geniet van de veranderende kleuren.

Foto: iStock

Share This