Tips om baby zachte huid te krijgen

Tips om baby zachte huid te krijgen

Gave huid hebben is iets wat iedereen graag wilt maar met leeftijd verliest de huid zijn elasticiteit. Poriën blijven open en drogen makkelijker uit. Als resultaat zien wij er minder mooi uit. Het volgende artikel geeft 3 tips om ons huid beter te verzorgen zodat het zo zacht blijft als een baby.

 

Tip 1 – Hydrateer de huid goed

Wat baby’s huid zo bijzonder maakt is hoe glad het is. Deze zachtheid wordt verloren wanneer de huid droog wordt. Om de zachtheid terug te winnen is het belangrijk een goede moisturizer te gebruiken. Goede hydratatie begint het met gebruiken van het juiste product. Afhankelijk van je huidtype, kan je een passende crème of lotion gebruiken. Droge huid, bijvoorbeeld, heeft een crème nodig die rijk in voedingsstoffen zijn. Zorg dat je de moisturizer in ieder geval op schone huid zet zodat de poriën niet verder geblokkeerd worden. Verhoog ook je water inname –  dit is heel belangrijk voor je huid.

Tip 2 – Verwijder ongewenste haar

De huid van een baby heeft vaak heel weinig haar op. Wil je baby zachte huid, dan zal je je huid ook zoveel mogelijk haar-vrij moeten maken. Om de pijn van haar verwijdering zo min mogelijk te behouden is het beter als je huid droog is voordat je gaat plukken of waxen bijvoorbeeld. Is je huid niet droog, dan kan je talk gebruiken. Een ander alternatief is je huid te scrubben vooraf. Dit zorgt ervoor dat de dood cellen verwijderd worden en maakt haar verwijdering efficiënter. Er zijn verschillende manieren om ongewenste haren te verwijderen, elke met zijn voor- en nadeel. Kijk wat het beste oplossing voor jou is en zorg dat je te weten komt over het nazorg van haar verwijdering.

 

Tip 3 – Reinigen van de huid
De laatste tip voor het hebben van baby zachte huid betreft het reinigen van de huid. Een van de beste manieren om dit te doen is door een Hammam te nemen. De Hammam is een zeer warm gemaakte kamer (ongeveer 50 C). Om het moment dat je de Hammam binnen loopt begin je vrijwel direct te sweaten. De sweat zorgt ervoor dat onzuiverheden je huid verlaat. Je huid onspant ook. Na je Hammam sessie is het een goed idee de huid te laten scrubben om het reingings process af te maken.

Uiteraard zijn een paar extra dagelijkse tips die je sowieso moet doen. Deze zijn als volgt:

1 – Verwijder je make-up voor dat je gaat slapen. Je huidt rust ’s nachts en dit is verder een prima tijd je huid weer te laten bijkomen en ademen.

2 – Was je gezicht met een milde reiniger in de ochtend. Heb je vettige huid dan kan je beter lauw water gebruiken. Zorg dat je je huid wel goed spoelt.

 

Share This