Terug in de collegebanken: The Winterschool of Life

Terug in de collegebanken: The Winterschool of Life

Rond de feestdagen staat iedereen soms stil bij zijn leven. Waar sta ik nu? Ben ik wel gelukkig? En wat wil ik volgend jaar bereiken? In The School of Life Winterschool worden deze momenten van reflectie naar een hoger niveau getild.

Drie dagen lang krijg je les van de beste docenten van The School of Life om je te bezinnen op het afgelopen jaar en om het komende jaar je leven (iets meer) in eigen hand te nemen. Via filosofie, kunst, psychologie, televisie en literatuur, krijg je ideeën aangereikt om je leven nog rijker te maken.

Onderwerpen zijn zo divers als het waarmaken van je potentieel, de werelden die televisie ons dagelijks voorschotelt, zelfverzekerd beslissingen nemen, filosofen over levenskunst en wat kunst ons over onze emoties kan leren. In de afsluitende class wordt gekeken naar hoe je je voornemens en nieuwe inzichten het komende jaar in de praktijk kan brengen. Zo word je in drie dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw helemaal klaargestoomd voor 2016. Is dat een uitdaging of niet?

Programma van de Winterschool of Life

Maandag 28 december 2015

10.00 – 11.00 uur: Ontbijt en opening The Winterschool of Life door Wicher Schols
Kennismaking met de andere deelnemers van The Winterschool en een inleiding op het programma door Wicher Schols. 

11.00 – 13.30 uur: Filosofie en levenskunst door Lammert Kamphuis
Vele filosofen in de geschiedenis van de wijsbegeerte hebben zich gebogen over hoe een gelukkig, rijk en zinvol leven te leiden. Van Socrates tot de Epicuristen, Nietzsche, Charles Taylor en Michel Foucault: we reiken je verschillende perspectieven aan over wat het goede leven inhoudt. 

15.00 – 16.30 uur: Art is Therapy rondleiding door het Rijksmuseum door Lammert Kamphuis
Ervaar wat kunst voor jou kan betekenen tijdens deze rondleiding langs de mooiste kunstwerken uit de vaderlandse geschiedenis.We dagen je uit om beter te kijken, dieper te denken, scherper te communiceren en bovenal, meer te ervaren. Het zal niet gaan om jaartallen of technieken, maar we onderzoeken met jou hoe de kunstwerken uit vervlogen tijden kunnen helpen bij de grote vragen van het leven, of het nu gaat om verlies, liefde, werk of vergeving.

Dinsdag 29 december 2015

10.30 – 13.00 uur: How to realize your potential? door Barbara van der Steen
Al sinds de oprichting van The School of Life in Amsterdam is dit een hardloper. Of je nu het heimelijke verlangen hebt om flamencodanser(es) te worden, een bovenmatige belangstelling voor de antieke kunst van het boekbinden of altijd al van fotografie je beroep hebt willen maken, in deze class kom je erachter wat je kan doen om meer tevreden te worden over wat je met je leven aan het doen bent. 

14.30 – 17.00 uur: Televisiekijken moet je leren door Jean-Pierre Geelen
Zelfs zonder websites als Uitzendinggemist.nl blijft televisie een ongekend populair medium, al 65 jaar lang. Maar wat zien we eigenlijk echt? Wat zien we niet? Hoe kijken wij naar televisie en hoe kijkt televisie naar ons? Jean-Pierre Geelen, jarenlang televisierecensent van de Volkskrant en schrijver van het boek Zelf tv-kijken, vertelt en gaat in gesprek over help-tv en hypes, over drama’s en dramadrang, over typische televisietaal, over ego’s, roem en reputatie.
Woensdag 30 december 2015

10.30 – 13.00 uur: Zelfverzekerd beslissingen nemen door Aart Goedhart
Of je nu eindeloos kunt twijfelen over je bestelling in een restaurant, of je al jaren een cruciaal, allesbepalend besluit voor je uit schuift, docent Aart Goedhart helpt je inzien hoe je beter kan worden in knopen doorhakken en vol vertouwen anderen tegenmoet kan treden. Deze Winterschoolclass voegt het beste samen van onze reguliere classes De kunst van beslissen en Boost je zelfvertrouwen zodat je in 2016 zelfverzekerd keuzes gaat maken. 

14.00 – 17.00 uur: Wat nu? door Wicher Schols
Wat kan je gaan doen met de kennis die je hebt opgedaan? Docent Wicher Schols begeleidt je om de stap te maken om je inzichten om te zetten in acties. Je kijkt naar wat je op korte termijn kan doen en wat juist later pas tot concrete veranderingen kan gaan leiden. Tijdens het einde van de Winterschool zorg je ervoor dat je volgend jaar niet weer opnieuw hoeft te beginnen. 

17.00 uur: Afsluitende borrel

Praktische informatie Winterschool of Life

Voertaal: Nederlands
Duur: 3 dagen met steeds twee classes van 2,5 uur en een verzorgde lunch
Locatie: The School of Life, Herengracht 215
Plaats: Amsterdam
Prijs: €275,- inclusief drankjes + lunch

Bron en beeld: The School of Life

 

Share This