Stress Challenge: zo leer je gezond omgaan met stress

Stress Challenge: zo leer je gezond omgaan met stress

Iedereen krijgt wel eens te maken met stress. Maar een beetje stress is helemaal zo slecht nog niet. Sterker nog, af en toe een portie stress is zelfs noodzakelijk om goed te kunnen functioneren. Maar net als bij alles is teveel stress zeker niet goed voor je gezondheid. Als je je te lang gespannen voelt en je geen tijd wilt of kunt nemen voor ontspanning, dan loop je grote risico’s voor je gezondheid.

Ongezond

Dan kun je stress niet meer gezond noemen. Stress wordt dan zelfs ongezond. Een te grote hoeveelheid aan stress leveren tal van lichamelijke en psychische klachten op, die kunnen leiden tot overspannenheid of een burn-out. Oppassen dus en herken de signalen op tijd!

Stress Challenge

Wil jij leren hoe je gezond kunt omgaan met stress? Dat kan! De Stress Challenge komt er namelijk binnenkort aan. Deze test helpt jou om op een gezonde manier met stress om te gaan. Ga jij de uitdaging van 22 tot en met 25 juni 2015 met aan? De Stress Challenge wordt georganiseerd door Fonds Psychische Gezondheid. Via de site kun je je opgeven voor de deze uitdaging. Gedurende deze dagen ontvang je dagelijks een e-mail met een opdracht, informatie en tips, die in het teken staan van omgaan met stress. Aanmelden kan tot en met 21 juni.

Steunen

Ook ontvang je als je wil twee keer een SMS om je extra te motiveren. Voor de twee sms berichten vraagt Fonds Psychische Gezondheid een bijdrage van € 0,80 per bericht. Met deze bijdrage steun je Fonds Psychische Gezondheid, dat geen overheidssubsidie ontvangt.

Wil je alvast kijken hoe stressbestendig jij bent? Ervaar je gezonde stress of ben je overspannen? Dat kan hier. Vul je emailadres in je kunt gelijk de test invullen. Ook ontvang je dan de gratis nieuwsbrief van Fonds Psychische Gezondheid met interessante nieuwtjes, feiten en activiteiten. Doen!

Bron en beeld: Fonds Psychische Gezondheid

Share This