Review: Weleda Arnica Sport Douchegel

Review: Weleda Arnica Sport Douchegel

Na het sporten schreeuwt je lijf om een verfrissende douche. Natuurlijk wil je daar ook een fijne douchegel voor gebruiken, die ook wat voor je spieren betekent. Vandaag de nieuwe Weleda Arnica Sport Douchegel in de review.

Na een intensief uurtje sporten is een douche zeer welkom. Er bestaan veel douchegels die speciaal zijn bedoeld voor na het sporten, maar vaak komen deze niet verder dan de bekende menthol en mintgeuren. Een combinatie van fris en kruidig, dat missen we vaak. Als je dat zoekt in een douchegel, dan is de Weleda Arnica Sport Douchegel jou op het lijf geschreven. De geur is prikkelend fris, maar ook kruidig door de rozemarijn en de lavendel die erin zijn verwerkt.

Biologische Arnica

Weleda Arnica Sport Douchegel,  met biologische Arnica, reinigt en verzorgt je huid uiterst mild. Na het afdrogen heb je niet het gevoel dat je huid trekt. In tegendeel zelfs, je huid voelt ontzettend zacht aan. De douchegel beschermt je huid tegen uitdroging en geeft je geestelijk weer nieuwe energie. Twee vliegen in een klap! Maar of de gel echt iets voor je spieren doet voor na het sporten… na een uurtje intensief hardlopen voelt de douchegel hetzelfde aan in gebruik dan als ik niet heb gesport. Dus dat effect is niet bewezen. Maar de geur is fantastisch!

Het extract van de Arnica-plant, ook wel valkruid genoemd, is rijk aan flavonoïden, kiezelzuur, carotonoïden en etherische oliën. Het extract van de Arnica-plant heeft een herstellende invloed op gewrichten en spierweefsel.

Bloemen uit de Karpaten

In de producten van Weleda worden zowel de Arnica-plant zelf als de gedroogde bloemen gebruikt. De planten zijn afkomstig van een biologisch bedrijf in Duitsland. De bloemen komen uit de Karpaten, een streek in Roemenië, waar de bloemen op een gecertificeerde manier in het wild geplukt worden zo dat hun voortbestaan niet wordt bedreigd. Met dit project is Weleda een pionier op het vlak van duurzame pluk van planten in de vrije natuur.

Weleda Arnica Sport Douchegel, 200 ml, €7,99. 
Bron en beeld: Weleda

Share This