Een bezoek aan Thermen Bussloo

Een bezoek aan Thermen Bussloo

Op uitnodiging van Thermen Bussloo bezocht ik vorige week dit prachtige wellness complex midden in de prachtige Veluwe samen met – hoe kan het ook anders – mijn moeder. Het is even een trip vanuit Noord-Holland, maar – kan ik je nu alvast verklappen – is het zeker meer dan waard! De site beloofde van tevoren al veel goeds: ”Thermen Bussloo beschikt over diverse exclusieve faciliteiten die uw bezoek aan Thermen Bussloo tot een onvergetelijke wellness-ervaring maken. Ontspan in de heerlijke sauna’s, kom even helemaal tot jezelf in de rustruimten, geniet van de zon op de ligbedden in de ligweide of zwem in ons zwembadwater dat wordt gezuiverd met zoutelektrolyse.”

Duo-arrangement

Wij maakten gebruik van het duo-arrangement. Daarbij zit de sauna dagentree van 10.00 tot 23.30 uur. Op culinair gebied word je ook in de watten gelegd. Je wordt ontvangen  tussen 9.30 en 11.00 uur met biologische koffie of thee en gebak en het lunchbuffet is zeer uitgebreid. Op beautygebied heb je de keuze tussen een ontspanningsmassage, een sportmassage of een basis gezichtsbehandeling (35 minuten). Daarnaast kan je, als je nog tijd over hebt, deelnemen aan het belevenisprogramma met onder andere opgietingen, meditaties en verwenrituelen. Het gebruik van douchegel, shampoo en scrubzout is ook inclusief, net als het gevitaliseerde drinkwater dat je kunt tappen in een plastic flesje. De arrangementsprijs is normaliter €77,45 p.p. (€ 154,90 voor 2 personen).

Wat hebben wij allemaal gedaan? Bij aankomst om tien uur hebben wij eerst genoten van een kopje koffie en thee met verse biologische worteltaart. Je kunt je dag slechter beginnen..! Na een rondje gemaakt te hebben in het saunacomplex besloten wij de dag ontspannen te starten en deel te nemen aan een belevenis in het Dromedarium. Een meditatief kwartiertje ontspannen op verwarmde ligbanken omringd door heerlijke geurende wierook: net wat je nodig om het hoofd leeg te maken en te genieten van een ontspannen dagje in de sauna.

Facial

Na de meditatie probeerden wij het caldarium en het Osmaanse badhuis (heerlijke scrub!) om vervolgens alweer af te reizen naar de gezichtsbehandeling. Je huid wordt professioneel geanalyseerd en vervolgens worden er producten gebruikt die specifiek afgestemd zijn op jouw type huid. Je gezicht, nek en decolleté worden gereinigd en krijgen een flinke oppepper door middel van scrubs, maskertjes en crèmes, je verlaat de ruimte met een gezicht zo zacht als dat van een baby. Door naar de overheerlijke lunch, waarbij je zelf je lunch samenstelt uit grotendeels biologische producten en met veel smaak gepresenteerd.

Tijd voor een echte saunaronde. Het was aardig druk deze middag en in de minder warme sauna’s werd er regelmatig gekletst. Nu heb ik daar op zich niet zoveel tegen, maar je komt hoofdzakelijk toch naar je sauna voor je rust lijkt mij en praten kan bijna altijd.. maar goed, iedereen beleeft zijn wellnessdagje weer op zijn of haar eigen manier. Onze favorieten waren de rozensauna (die geur van roos en cederhout, heerlijk!), de Azië-sauna en de Infraroodsauna aan het meer.

Kailash

Ook wilden wij graag om 16.00 uur aanwezig zijn bij de Kailash in de Himalaya zoutkristalgrot. Lieve mensen, wees op tijd, want dit ritueel is erg populair! De Kailash is een uniek, door Thermen Bussloo ontwikkeld, klank-, kleur,- en geurritueel dat meerdere keren per dag op vaste tijden plaatsvindt. Hier wil ik eigenlijk niet teveel over kwijt, ga heen, stap een andere wereld binnen en keer ontspannen weer buiten terug…

www.thermenbussloo.nl

Share This