Review: Lavera Repair lippenbalsem

Review: Lavera Repair lippenbalsem

Mijn lippen hebben het in de koude wintermaanden zwaar te verduren. Ik ben al bezig met een jarenlange zoektocht naar die ene perfecte lippenbalsem. Het liefst biologisch geproduceerd en dan ook nog eens voor een schappelijke prijs. Ik ben allang afgestapt van de lippenbalsems in een potje. Want als er iets onhygiënisch is.. dan is het eigenlijk wel dit verzorgingsproduct. We zoeken dus naar een lippenbalsem in een stickvorm. Vandaag test ik voor jullie de Lavera Repair lippenbalsem.

Lavera Repair

Om te beginnen vind ik Lavera een fijn en ook een zeer betaalbaar eco-merk. Lavera is online bij webshops verkrijgbaar, maar ook bij de meeste natuurvoedingswinkels. Het door het BDIH goedgekeurde Duitse merk gebruikt grotendeels biologische ingrediënten van eigen teelt en de meeste producten zijn veganistisch van oorsprong. Yeah!

De Lavera Repair lippenbalsem belooft schrale en droge lippen te herstellen. Dat begint al goed! Hij bestaat voor vijftig procent uit biologische shea-boter en daarnaast uit negen andere soorten oliën en boters, waaronder olijfolie, bijenwas, cacaoboter, jojaba en amandelolie. Volgens de Nederlandstalige Lavera site is deze balsem zelfs zo natuurlijk dat je het zou kunnen eten… in principe moet je natuurlijk alles wat je op je gezicht smeert kunnen eten, dus daar hoort de lippenbalsem ook bij natuurlijk!

Prima prijs

De substantie van de Lavera Repair lippenbalsem is lekker dik, voedend en je hoeft maar een paar keer heen en weer te gaan voor een lekker laagje. De balsem is een beetje zacht, zeker als hij in contact komt met warme lippen, pas dus op dat je de stick niet te ver uitschuift. Bij mij brak er namelijk een klein stukje vanaf. De geur is neutraal, prima als basis onder lipstick. Dat gebruik in de winter namelijk altijd, want anders springen de krakjes erin, auw! De Lavera Repair lippenbalsem is een uitstekend lipverzorgingsproduct. De adviesverkoopprijs ligt op € 3,45. Er is ook een klassieke variant van de lippenbalsem: die heb je voor maar € 2,99 in jouw bezit. Echt de moeite waard om eens aan te schaffen!

Beeld: Lavera

 

 

Share This