Review: Dr. Hauschka foundation #01

Review: Dr. Hauschka foundation #01

Foundation: of je kunt geen dag zonder of je gebruikt het nooit. Laat ik nu net van de tweede lichting zijn, ik ben gek op een vleugje matterende poeder of mijn T-zone en een vleugje bronzer voor een gezond kleurtje, maar foundation vind je nooit in mijn make-up tas(je). En uitdaging om de nieuwe foundations (#01 en #02) van Dr. Hauschka te mogen testen. Een primeur lieve lezer, want deze natuurlijke tinten liggen pas vanaf 2 februari in de winkel!

Foundations zaten allang in het assortiment van Dr. Hauschka, maar nieuw zijn vooral de samenstelling van de ingrediënten en de klassieke, zwarte tube. Ook kregen de foundations nieuwe namen: 01 macadamia, 02 almond, 03 chestnut, 04 hazelnut en 05 nutmeg. Heb je nu een lichte of vrij donkere huid, een warme of een koele ondertoon, vanaf nu kun je bij Dr. Hauschka altijd terecht voor de teint die perfect bij jou past.

Frisse foundation

Deze foundation belooft meer te doen dan kleuren te corrigeren en je huid een frisse tint te geven. Het product reguleert ook de vochtbalans van je huid en beschermt je gezicht tegen externe invloeden. De formule van de fijnste plantaardige oliën, wassoorten, minerale pigmenten, geselecteerde geneeskrachtige kruidenextracten en natuurlijke essentiële oliën zorgt ervoor dat de natuurlijke functies van je huid worden versterkt en dat ook dit vernieuwde product een voortreffelijke gezichtsverzorging biedt. Granaatappelextract en kokos- en macadamianootolie reguleren de vochtbalans en beschermen de huid.

Dekking

Verwacht geen 100% dekking, maar een lichte tot medium dekking. Ideaal voor geen-foundationdragers als ik. Deze foundation (#01) camoufleert kleine oneffenheden, donkere kringen en roodheid, maar verbergt jouw persoonlijkheid niet. Dr. Hauschka prefereert een lovende opmerking over je mooie gelaat, mond of tanden, dan een opmerking over je mooie kleur oogschaduw of kleur lipstick. Natural beauty in optima forma.

Na het aanbrengen voelt mijn gezicht heerlijk fris, ik voel mij omringd door de typisch fris, kruidige geur van Dr. Hauschka. De foundation brengt gemakkelijk aan, trekt mooi in mijn huid en camoufleert netjes. Ook heb ik geen dicht gekit gevoel, wat de foundations uit mijn herinnering mij wel altijd gaven. Vreselijk! Rode plekjes worden licht gecamoufleerd. Gelukkig heb ik die plekjes niet altijd: heeft meer te maken met de tijd van de maand en de overmatige zoetconsumptie…

De nieuwe Dr. Hauschka Foundations nr. 01 t/m 05 zijn vanaf 2 februari 2015 verkrijgbaar in een tube van 30 ml. € 21,50 is de adviesprijs. Vanaf dat moment zullen zij te koop zijn bij de verkooppunten van Dr. Hauschka en de website

Share This