Review: Dr. Hauschka Bodyolie Amandel St. Janskruid

Review: Dr. Hauschka Bodyolie Amandel St. Janskruid

Begint je huid al af en toe wat trekkerig aan te voelen? Grote kans dat je lijf begint te schreeuwen om een goede verzorging voor de koude winterdagen. Een droge en geiiriteerde huid vraagt om een fijne bodyolie die je gevoelige huid verwent.

Planetfem testte voor jou de Dr. Hauschka Bodyolie Amandel St. Janskruid.

Dr. Hauschka Bodyolie Amandel St. Janskruid

Wat zit er precies in de bodyolie? De samenstelling van geperste amandelolie maakt je huid ten eerste glad en soepel. Hierdoor wordt de huid gehydrateerd en droogt hij niet uit. De zachte St. Janskruidolie heeft een versterkend effect op je huid. Kalmerende hop maakt de samenstelling compleet. Voor deze olie wordt gedroogde hop,  gemengd met zonnebloemolie van gecontroleerde biologische teelt om gedurende een week te rijpen. Deze samenstelling wordt verwarmd tot 37 °C, de temperatuur van het menselijk lichaam. ‘s Ochtends en ‘s avonds wordt het mengsel zorgvuldig geroerd, waardoor de heilzame eigenschappen van de planten worden overgebracht in de olie

Zo ruikt een echte amandel

Masseer Dr. Hauschka Bodyolie Amandel St. Janskruid na een douche of bad zacht in de nog vochtige huid. Zo krijg je een emulsie van water en olie in je hand die gemakkelijk door je huid wordt opgenomen en je huid zeker niet uitdroogt. De geur is aanwezig, maar op een heerlijke, zachte manier en je ruikt de pure amandel, wat een weldaad is na alle chemische varianten van amandel. Een beetje zuur en hard: zoals een echte amandel proeft en ruikt. Heerlijk! Een echte najaarsgeur, die je gelijk in de stemming van de feestdagen brengt. Met een beetje fantasie zie je de sneeuw, het kaarslicht en een versgebakken taart al voor je.

Pitten van de amandelboom

Amandelen groeien aan een amandelboom, een boom die wel acht meter hoog kan worden. De amandel is een roosachtige en is naaste familie van de kers, de perzik, de abrikoos en van de roos. Wat eten wij eigenlijk van de amandel? Wij eten alleen het zaad van de amandel, het binnenste van een harde pit. Om die harde kern heen ligt een droog, groen en bitter (dus oneetbaar) vruchtvlees. Kan je nagaan hoeveel werk er is verricht voordat de amandelen in deze olie in dit flesje terecht kwamen!

Dr. Hauschka Bodyolie Amandel St. Janskruid, 75 ml, € 16,50 te koop via de webshop van Dr. Hauschka of bij de volgende verkoopadressen.

Bron en beeld: Dr. Hauschka

Share This