Review: Burt’s Bees Shampoo en Conditioner

Review: Burt’s Bees Shampoo en Conditioner

Vorige week maakte ik jullie al nieuwsgierig: deze week ga ik namelijk een shampoo en een conditioner met granaatappel reviewen van het populaire Amerikaanse groene merk Burt’s Bees! Ik ben namelijk al tijden op zoek naar een shampoo en een conditioner zonder toevoegingen als sulfaten, siliconen (! zitten echt in shampoo) en al helemaal geen parabenen.

Granaatappel

Nu had ik al eerder een ‘groene’ shampoo getest van een bekend merk, maar daar werd mijn haar echt een bos stro van: dan maar niet groen en wel een redelijke bos in dat geval. Maar ik wil dus beiden! Benieuwd of het met de Burt’s Bees Shampoo en Conditioner Extra Volume Granaatappel wel gaat lukken. Het granaatappelextract trekt mij aan, granaatappel staat erom bekend een aantal polyfenolen en anthocyanidinen te bevatten, dat sterke anti-oxidanten zijn.

Belofte: een bos weelderig haar

Allereerst: wat belooft het etiket mij? ”Het is tijd voor meer volume in uw haar. Deze sulfaat-vrije shampoo heeft granaatappelolie en moringa zaad extract gemengd met een plantaardige samenstelling om voorzichtig haar te wassen , terwijl soja-aminozuren helpen om een extra lift te creëren.  Maak je haar zacht en vol volume met deze prachtige geschenken van de natuur.”

Even de ingrediënten voor de fact freaks onder ons:

Burt’s Bees Shampoo voor Extra Volume met Granaatappel – Ingrediënten:
aqua (water, eau), decyl glucoside, betaïne, glycerine, lauryl glucoside, coco-betaïne, sacharose laurate, coco-glucoside, glyceryl oleaat, parfum (geur), punica granatum zaadolie, soja aminozuren, natrium cocoyl gehydrolyseerd soja-eiwit, moringa pterygosperma zaad extract, hydroxypropyltrimonium honing, xanthaangom, citroenzuur, glucose, natriumchloride, fenoxyethanol, glucose oxidase, lactoperoxidase, benzyl benzoate

Burt’s Bees Extra Volume Granaatappel Conditioner– Ingrediënten:
aqua (water, eau), cetyl alcohol, persea gratissima (avocado) oil, brassica alcohol, cetearyl alcohol, hydrolyzed jojoba protein, arginine, lactic acid, punica granatum seed oil, parfum (fragrance), sodium polyaspartate, stearyldimoniumhydroxypropyl laurylglucosides chloride, glycerin, brassicyl isoleucinate esylate, guar hydroxypropyltrimonium chloride, behenyl behenate, cetrimonium bromide, sodium chloride, leuconostoc ferment filtrate, ascorbic acid, citric acid, potassium sorbate.

Romige conditioner

Bij het openklikken van de shampoo valt mij direct de heerlijke geur op: fruitig, maar niet te, heerlijk fris. De shampoo voelt vederlicht aan en laat zich gemakkelijk door krullend haar verspreiden. Ik was mijn haar altijd twee keer per week en de shampoo reinigt goed merk ik, zonder dat hij mijn hoofdhuid uitdroogt. Dan de conditioner: een heerlijke romige substantie, die ik goed in de onderste laag van mijn haar masseer. Na een paar minuten spoel ik deze uit. De conditioner verzwaart je haar niet.

Complimenten

Ik probeer mijn haar altijd natuurlijk te laten drogen voor de meeste slag en krul en ik heb al veel complimenten gekregen, zelfs mijn man viel het op dat mijn haar zo mooi zat! Dan werkt het wel echt…

De Burt’s Bees shampoo en conditioner met granaatappel voor extra volume zijn beiden te koop bij de webshop Biggreensmile. Zowel de shampoo als de conditioner kosten €12,95 per stuk.

Share This