Reinig je huis van negatieve energie in 4 stappen

Reinig je huis van negatieve energie in 4 stappen

Heb jij ooit wel eens het gevoel dat er  ‘iets’ in huis zit? Of een bepaald soort energie of emotie? En krijg je dat gevoel, zelfs na een fikse schoonmaakbeurt, niet weg? Misschien hangt er wel zware energie in huis. Wellicht heb je net zelf een zware periode achter de rug en klinkt die emotie nog door in je huis? Of misschien heb je je relatie wel net verbroken en wil je je huis ontdoen van de negatieve energie van de ander? Of ben je net verhuisd? Allemaal redenen waarom jij je huis energetisch een flinke schoonmaak kunt geven!

Lichte energie

Maar de vraag is natuurlijk: hoe onderneem je dat? Je hoeft echt niet gelijk een professionele huizenreiniger of space clearer in te huren, je kunt het aan de hand van deze stappen ook zelf eens proberen. Benieuwd of je daarna echt verschil merkt… weg met die zware, negatieve energie, het is tijd voor lichte, positieve energie!

Vier elementen

 Je huis (of een andere ruimte) kun je energetisch reinigen aan de hand van de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur. Denk bij het element ‘aarde’ bijvoorbeeld aan een groepje kristallen of kommetjes met zout die je in de kamer zet. En bij ‘vuur’ aan wierook of bij voorkeur witte salie dat je verbrandt om de ruimte te reinigen. Voor ‘lucht’ hang je een windgong op of bespeel je een klankschaal. En bij ‘water’ werk je met, inderdaad, kommetjes water. Het water of zout ververs je dan na een tijdje

Vuur

Je kunt voor een van de elementen kiezen, maar je kunt ze ook in combinatie met elkaar gebruiken. Probeer aan te voelen waar in huis je ‘negatieve’ gevoelens ervaart. Of werk kamer voor kamer door. Als je bijvoorbeeld voor het element ‘vuur’ kiest, is het heel goed om alle ramen even wijd open te zetten en vervolgens met op een schaaltje de wierook of de brandende salie door het huis te lopen. Loop langs alle randen en ramen, loop echt de hele kamer rond in een vierkant. Ik doe dit vaak in het voorjaar als gedeelte van de grote schoonmaak en ik vind het altijd een erg prettig ritueel.

Foto: Inge de Wilde

Share This