Recept: komkommersoep

Recept: komkommersoep

Gisteren las je al dat komkommer een zeer verantwoorde snack is voor tussendoor: ook al bestaat deze groene groente voor 97% uit water, toch bevat de komkommer ook de nodige vezels en vitaminen. Eet voor het meeste effect wel de schil op.

Maar wil je eens iets anders met komkommer uitproberen, dan is het volgende recept zeker de moeite waard om uit te proberen. Maak deze frisse koude komkommersoep op een warme zomerse avond. Heerlijk verkoelend en je schept zeker nog een soepkom vol.

Komkommersoep voor een zomerse dag

(4 personen)

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 2 komkommers
  • 1 witte ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml (groente)bouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • dille

Hoe maak je de komkommersoep?

Snijd 1/3 van 1 komkommer af. Was het stukje goed en verwijder het uiteinde. Schaaf dit stuk met een schaaf in dunne lintjes. Deze houd je even apart voor het laatste moment: de garnering van de soep. Nu wijd je je aan de rest van de komkommers. Was ze goed en verwijder de uiteindes. Halveer ze in de lengte en verwijder het binnenste gedeelte waar de zaadjes inzitten. Hak de komkommers vervolgens in stukjes.

Maak de ui schuin en hak hem fijn. Fruit de uit vervolgens in de olie. Voeg de komkommerstukjes toe en voeg de warme groentebouillon toe. Laat de soep nu 10 min pruttelen op een laag vuurtje. Komkommers hebben weinig tijd nodig om gaar te worden, dus kook ze zeker niet te lang.

Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoorheen en de fijngehakte dille. Voeg naar smaak zout en peper toe. Heb je je garnering klaar staan? Voeg de komkommerlinten toe als decoratie. Geniet van je frisse komkommersoep! Je kunt hem warm opdienen, maar koud is hij ook erg lekker.

Beeld: Diabetes Fonds

Share This