Pindakaas, eieren: deze 4 producten zijn wel gezond!

Pindakaas, eieren: deze 4 producten zijn wel gezond!

Schrap jij ook veel producten van je lijstje waarvan je denkt dat ze te ongezond voor woorden? Dan heb ik nieuws voor je, de volgende producten lijken op het eerste gezicht niet goed voor je, dus zijn het wel! Geniet mee…

Noten

Je kent ze wel, de bakerpraatjes over noten en vetten, vooral tijdens het lijnen… noten zouden zo ongeveer het slechtste zijn tijdens een dieet om je aan te vergrijpen. Maar noten zitten juist bomvol goede voedingsstoffen. Het is waar dat er in noten veel vet zit, maar dit zijn gezonde vetten. Zij houden je cholesterol op peil en beschermen je tegen hart- en vaatziekten.

Eieren

Hier hebben echt heel veel foodies een verschillende mening over. De ene prijst eieren de hemel in,  volgens de andere foodie zijn ze de as van het kwaad. Onnodig. In eieren zitten goede voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en vitamines. Het klopt dat er in de eidooier cholesterol zit, dit kan de kans op hart- en vaatziekten verhogen. Daarom zou ik maximaal drie tot vier eieren per week te eten.

Pindakaas

Denk je aan pindakaas, dan denken veel mensen automatisch aan vet. Wat enorm zonde! Want het tegendeel is waar, mits je kiest voor biologisch geproduceerde pindakaas zonder palmolie en suikers. Ik ben er echt dol op, mijn favoriet is Meridian. En die van mijn zoon ook!

De vetten die in pindakaas zitten, helpen je lichaam healthy te blijven. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de eiwitrijke pinda’s ervoor zorgen dat je minder calorieën eet op een dag. Het onderdrukt namelijk het o zo bekende hongerige gevoel… Ook bevat biologische pindakaas heel veel vitamine E, essentieel voor je immuunsysteem. Dus grijp niet allemaal naar de Calvé, maar pak de biologische pot mee.

Chocolade

Last but not least: pure chocolade is goed voor ons! Let er wel op dat de pure reep minstens 77% cacao bevat, pas dan kan chocola als een antioxidant voor je werken. Dus geen melk en al helemaal geen wit! De pure variant is goed voor je bloeddoorstroming en je hart. Gewoon twee stukjes en niet gelijk een hele reep dus, al is dat met pure chocola ook bijna onmogelijk.

Beeld: De Tuinen

Share This