Organiseer een stiltemeditatie op Derde Kerstdag

Organiseer een stiltemeditatie op Derde Kerstdag

Kerstmis staat voor de deur. Gezelligheid met familie en vrienden en twee dagen laven we ons aan uitbundige feestmalen. Maar op Derde Kerstdag spreekt de stilte op pleinen, in stadsparken en op stations tijdens een landelijke stiltemeditatie.

Samen steken we een kaars aan als symbool van de liefde die ons verbindt. We openen het hart en zijn samen stil – vijf minuten, een half uur, of langer. Op Derde Kerstdag (zondag 27 december, 20.00 uur) laten we de stilte spreken op pleinen, in stadsparken en andere openbare plekken in ons land. We komen samen en steken een kaars aan als symbool van het licht dat ons verbindt tijdens deze stiltemeditatie. Vervolgens zijn we samen stil – vijf minuten, een kwartier, een half uur, of langer.

Stiltemeditatie voor iedereen

Deze uitnodiging gaat niet alleen uit naar mensen die gewend zijn om te mediteren, maar ook naar mensen die het momenteel hard kunnen gebruiken en tussen wal en schip vallen. Laten we met z’n allen samenkomen: jong, oud, rechts, links, rijk, dakloos, staatloos. Iedereen is welkom.

Hoe organiseer je een bijeenkomst?

Hoe doe je mee? Organiseer in jouw dorp of stad om 20.00 uur een bijeenkomst op het dorpsplein, stadspark of ander centraal punt (zonder dat je het verkeer ontregelt). Vraag of iedereen een kaars meeneemt en eventueel een kussen om op te zitten als je langer dan vijf minuten gaat mediteren. Het aansteken van de kaarsjes verloopt in stilte evenals de meditatie die volgt. Het is niet bedoeld als protestbijeenkomst. We zijn nergens tegen en vechten tegen niets en niemand. Het gevoel dat we willen uitstralen is te vangen in de woorden ‘harten zonder grenzen’. Zet je hart open en laat de liefde stromen.

Kerstverlichting

Kerstverlichting komt voort uit Stadsverlichting, een initiatief van Tijn Touber om steden in een meditatieflow te brengen. Sinds Stadsverlichting in 2011 werd gelanceerd zijn er ruim 870 huiskamers die meedoen in 23 landen.
Doe je ook mee aan het initiatief Kerstverlichting? Kijk voor meer informatie op www.tijntouber.com/kerstverlichting.

Bron: Kerstverlichting

Beeld: Pixabay

Share This