Nee tegen suiker! 3 redenen

Nee tegen suiker! 3 redenen

Suiker, we horen er steeds meer over en de berichten zijn niet louter positief. Eigenlijk helemaal niet. Suiker zou zo ongeveer het slechtste zijn wat wij als mensen dagelijks eten. Het verraderlijke is dat suiker niet alleen maar zit in producten waar je het verwacht, zoals frisdrank, koek en snoep. Laat maar eens op als je lijstjes leest in de supermarkt. Suiker zit bijna overal in. Waarom moet je uitkijken met het gebruik van suiker? De volgende vijf redenen vertellen je waarom je moet oppassen met suiker. Vermijden kan, steeds meer mensen zweren suiker helemaal af… Lees mee.

1. Je gaat je er niet lekker van voelen

Juist wel toch? Nee, het tegendeel is waar. Om suiker af te kunnen breken, verbruikt je lichaam vezels, vitaminen en mineralen. Het afbreken verbruikt de reserves van gezonde voedingsstoffen. Je immuunsysteem wordt onderdrukt en je weerstand verslechtert… je wordt sneller verkouden bijvoorbeeld.

2. Tanden

Een bekend verhaal maar nog steeds waar: suiker is slecht voor je tanden. Heel slecht. Het voedt slechte bacteriën in je mond. Frisdranken zijn dus echt een heel voor je gebit! Niet doen, of echt met mate.

3. Dip na de lunch

Vaak krijg je na het eten van suiker een high en voel je je kiplekker. Maar net zo snel daarna stort je in als een kaartenhuis na de lunch met het dieptepunt rond een uur of vier. Je wilt gaan snoepen, alles om die vermoeidheid en die dip tegen te gaan. Hoe kan dit? Wanneer je voedsel wordt verteerd worden koolhydraten (suiker) afgebroken tot glucose.

Dit wordt opgenomen in het bloed, het bloed vervoert glucose naar de cellen en daar wordt het daadwerkelijk omgezet naar de energie die we nodig hebben. Het lichaam wil graag zo weinig mogelijk bloedsuikerschommelingen. Het voordeel van een stabiele bloedsuikerspiegel is dat je geen energiedip krijgt. Maar daar gooit suiker letterlijk roet in het eten! Mijden dus…

Share This