Multitasken bestaat niet – Voorsprong door focus

Multitasken bestaat niet – Voorsprong door focus

Multitasken bestaat niet. Krijg een voorsprong door focus. En verbeter je prestaties op het werk door mindfulness. Het zijn zomaar een paar kreten waarmee het boek Voorsprong door focus van de schrijver Rasmus Hougaard.

E-mails beantwoorden terwijl je met iemand aan de telefoon zit, een verslag uittypen terwijl je meeluistert naar de gesprekken van je collega’s… We denken allemaal dat we kunnen multitasken terwijl we in werkelijkheid onze concentratie steeds van het ene naar het andere project verschuiven, waardoor geen enkele taak onze volledige aandacht krijgt.

Voorsprong door focus

In Voorsprong door focus leert Hougaard je hoe je het beste uit jezelf kunt halen op de werkvloer en hoe je je beter kunt focussen op je diverse taken zodat je niet constant wordt afgeleid door e-mails, tekstberichten, deadlines, (geluiden van) telefoons en vergaderingen.

Voorsprong door focus vertelt dat ons werkzame leven de afgelopen decennia radicaal veranderd is. We hebben het drukker dan ooit en we denken allemaal dat we kunnen multitasken, terwijl we in werkelijkheid onze concentratie steeds van het ene project naar het andere verschuiven, waardoor geen enkele taak onze volledige aandacht krijgt. Gelukkig is het mogelijk om ons brein te trainen anders te reageren op afleiding, aldus Hougaard.

Hoe haal je het beste uit jezelf op de werkvloer? Door het beoefenen van mindfulness. Mindfulness betekent simpel gesteld getrainde aandacht. Door je aandacht te trainen, krijg je meer controle over je gedachten en je tijd, minder stress en meer plezier in je werk en daarbuiten. In Voorsprong door focus vind je dan ook onder andere:

• Tips en technieken om met mindfulness te beginnen

• Richtlijnen en reflecties om te veranderen hoe je over mensen en zaken denkt op je werk, zodat je kalmer, creatiever en opener wordt

• Simpele, maar gedetailleerde stap-voor-stapinstructies voor mindfulness-training

• Ervaringen en verhalen uit de praktijk

Auteur Rasmus Hougaard heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het beoefenen van en lesgeven in mindfulness. Hij is de oprichter van The Potential Project, een organisatie die trainingen geeft aan bedrijven (onder andere Google, Nike, Sony) om meer mindful te werken en zo de productiviteit te verhogen

Een zeer praktisch boek, waar je echt iets aan hebt als je besluit om gerichter met je aandacht om te gaan en zo gelukkiger en productiever naar je werk te gaan.

Bron en beeld: AW Bruna

Share This