Mind: zo word je gelukkig

Mind: zo word je gelukkig

Je kunt jezelf gelukkig denken, maar het is makkelijker om echt gelukkig te worden door te doen. Deze vijf acties zijn ontwikkeld door het Centre for Well-Being van het New Economics Foundation: een denktank voor de Britse regering. Waar komt deze denktank mee? Met vijf acties die je goed kunt toepassen in jouw eigen leven. Probeer ze deze week alle vijf eens uit. Ik ben benieuwd of ze jou leven veranderen en of je aan het eind van de week echt kunt zeggen ‘ik ben gelukkig!’.  

Maak contact

Met de mensen om je heen. Met familie, vrienden, collega’s en buren. Thuis, werk, school of op je (sport)vereniging. Deze contacten zijn de hoekstenen van je leven, dus investeer tijd en aandacht in de mensen om je heen. Kijk eens in je vriendenkring. Wie heb je al te lang niet meer gesproken? Het werken aan deze contacten verrijkt je leven iedere dag.

Beweeg

Ga naar buiten. De natuur in. Ga sporten, op de fiets, voetballen, tennissen, zwemmen. Speel een spel. Werk in de tuin. Ga dansen. Doe datgene waar jij je goed bij voelt. Het belangrijkste is dat je een fysieke activiteit ontdekt waaraan jij plezier beleefd en die past bij jouw levensstijl en jouw lichamelijke mogelijkheden.

Leef bewust

Word weer nieuwsgierig en oplettend. Kijk weer eens onbevangen naar de wereld om je heen. Geniet van het moment.

Doe nieuwe dingen

Probeer iets nieuws. Herontdek een oude interesse of hobby. Meld je aan voor een cursus. Stel jezelf een uitdaging die net buiten je comfortzone valt. Doe nieuwe dingen die je zelfvertrouwen vergroten en je plezier geven.

Geef

Doe iets leuks voor een vriend, of een onbekende. Bedank mensen wat vaker, uitgebreid en oprecht. Help een ander die hulp nodig heeft en geef anderen ook de kans om jou te helpen. Af en toe iets weggeven, iets fysieks of gewoon verbaal, door een complimentje te geven, brengt geluk.

En, voel je je na het lezen van deze tips al gelukkig?

Share This