Met deze tips overleef je de hittegolf

Met deze tips overleef je de hittegolf

Ben je gek op warm weer? Dan wordt je de komende dagen volledig in de watten gelegd. De temperaturen tikken overal in het land bijna de dertig graden aan en in het weekeinde belooft het nog veel warmer te worden. Of je er nu wel of niet van houdt, je moet de hittegolf toch maar trotseren! Hoe doe je dat het beste? Met deze tips natuurlijk!

Zo overleef je de hittegolf

1.Drinken, drinken en nog eens drinken

Het klinkt natuurlijk als een open deur, maar veel water drinken helpt echt om de hitte goed door te komen. Je kunt zien dat je te weinig hebt gedronken als je naar de kleur van je urine kijkt. Je plas is namelijk donkerder als je te weinig drinkt. Maar let op alcohol! Met warm weer is een koud biertje of wijntje erg verleidelijk. Prima als je het er bij 1 houdt, maar alcohol droogt uit: niet zo slim dus met erg warm weer! Met mate dus.

2.Neem een flesje water mee op pad

Ga je toch op pad voor je werk of om de noodzakelijke boodschappen te doen? Zorg dan dat je altijd iets bij de hand hebt: een flesje water of een gevulde bidon. Handig als je de deur uitgaat en helemaal als je een lange afstand in de auto moet overbruggen.

3.Keep it cool

Koele kleding, ga voor linnen en katoenen kledingstukken die lekker luchtig zijn. Je polsen onder een koude kraan houden werkt weldadig bij overhitting. Ga niet teveel in de zon zitten. Een echte weldaad? Een fris voetenbad met een fris geurende essentiële olie.

4.Siësta

Tussen 12 en 16 uur onderneem je het liefste niets. Gun jezelf een tropenrooster en voer op die tijdstippen het liefste zo weinig mogelijk uit. Doe een dutje, lees wat en doe vooral rustig.

5.Houd het in je huis koel

Overdag sluit je de gordijnen zodat de zon niet je huis teveel kan opwarmen. Als het ‘s avonds afkoelt, zet je alles tegen elkaar open en laat je de koele, zachte lucht je huis binnen.

Voor meer informatie: RIVM

Share This