Meer energie in de herfst en de winter?

Meer energie in de herfst en de winter?

In de zomer heb je energie voor tien maar des te meer de herfst haar intrede doet, des te minder energie hebt. Hoe zorg je ervoor dat je net zoveel energie in het najaar hebt als in de zomer?

Reinig je lichaam van binnen en buiten. Overweeg eens om een sapkuur te overwegen voor een weekje. Zorg dat je vooral in het weekend niet een te druk schema plant zodat je ook echt de tijd hebt om je over te geven aan rust. Vergeet niet om ook tijd in te ruimen voor beweging, want tijdens een sapkuur is bijvoorbeeld wandelen ook echt aan te bevelen. Voel zelf aan of jij klaar bent voor zo’n radicale schoonmaak van je lichaam. Of probeer het anders eerst een dagje uit of het iets voor je is.

Breng een bezoekje aan de sauna

Het verwennen van de inwendige mens gaat natuurlijk niet zonder uiterlijke verzorging. Gun jezelf een bezoekje aan de sauna om letterlijk even alle bacteriën eruit te zweten. Een weldaad voor je lichaam, waar ook je weerstand echt iets aan hebt. Koop voor de winter een heerlijk voedende body lotion of body crème zodat ook jouw huidje goed beschermd is tegen de koude dagen. Kies voor een opwekkende geur waar je blij van wordt.

Stop met bankhangen

Kom van die bank af! De verleiding is heel groot om neer te ploffen op de bank, zeker als de avonden zo lang zijn. Maar stiekem krijg je veel meer energie van een wandeling dan van een serie kijken op de bank. Wanneer je drie tot vijf dagen twintig tot dertig minuten beweegt, zul je al heel snel extra energie hebben en val je gemakkelijker af. Uit Australisch onderzoek is gebleken dat mensen die elke dag een half uur wandelen of fietsen met af en toe een kleine pauze, na een jaar even fit zijn als mensen die onafgebroken hardlopen of snelwandelen.

Bron: Margriet

Beeld: Pixabay

Share This