Meditatie: Stadsverlichting

Meditatie: Stadsverlichting

Stadsverlichting – verander de wereld vanuit je huiskamer. Klinkt mooi, toch? Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, worden mensen gevraagd om hun huiskamers open te stellen voor meditatie of om een huiskamer te bezoeken. Stadsverlichting is een initiatief van Tijn en Kris Touber.

Stadsverlichting

Waarom zou je meedoen aan Stadsverlichting? Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, stimuleert Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving.

Waar?

Elke tweede zondag van de maand wordt in 839 huiskamers gemediteerd tussen 20.00 en 21.00 uur. Daarnaast hebben sommige huiskamers ook een eigen agenda. Vind een huiskamer bij jou in de buurt. Wanneer je je aanmeldt bij een huiskamer, ontvangt de bewoner automatisch een mail van jou. Zonder tegenbericht kun je er vanuit gaan dat je welkom bent. Tijdens de huiskamerbijeenkomsten komen mensen tussen 19.45 en 20.00 uur in stilte binnen. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop van de meditatie gaan mensen vaak in stilte weer weg, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen.

Gratis

Wanneer je jouw eigen huiskamer op de site zet, ontvang je vanzelf bericht van mensen die zich aanmelden. Wanneer je een keer bent verhinderd, kun je dat via een bericht gemakkelijk aan je huiskamerbezoekers laten weten. Je kunt je huiskamer te allen tijde van de site halen. Er zijn geen kosten aan verbonden en er wordt geen entree geheven. Alles is gratis.

Bron en beeld: Stadsverlichting

Share This