Levenskunst: The School of Life

Levenskunst: The School of Life

Overvalt het leven je soms? Weet je af en toe niet meer of je nu links- of rechtsom moet? Wil je een gelukkig mens zijn, die nadenkt over het leven? Flirt je al met filosofie maar wil je niet het (stoffige) diepe in? Dan is The School of Life absoluut iets voor jou!

The School of Life – De School van het Leven. Hadden we daar niet al veel eerder behoefte aan? Want ons hele leven worden we volgestopt met kennis. Maar leren we hoe we met liefde om moeten gaan? Met tegenslag? Hoe vind je een baan die bij je past? Waar leer je een leuke ouder en tegelijkertijd fijne geliefde te zijn? Dat moeten we allemaal maar een beetje zelf uitvissen en dat is knap lastig.

Zet je geest aan het werk

The School of Life is opgericht door filosoof Alain de Botton en is de plaats waar je even stil kan staan om gericht na te denken over de fundamentele vragen van het leven. The School of Life zet je aan het denken door je kennis te laten maken met ideeën uit de geesteswetenschappen; van filosofie tot literatuur en van psychologie tot kunst. We bieden ideeën die je geest aan het werk zetten, stimuleren en oprekken. Bovendien ontmoet je andere interessante, nieuwsgierige en ruimdenkende mensen in een omgeving die uitnodigt tot reflectie, gesprek en verdere verdieping.

The School of Life Amsterdam

The School of Life is in 2008 opgericht in London door Alain de Botton en heeft nu vestigingen van Rio de Janeiro tot Melbourne. The School of Life Amsterdam wordt in april dit jaar geopend door Laurens Knoop, directeur van denkstation Brandstof en Peter van Duinen, directeur van de Vrije Academie, instituut voor kunst- en cultuuronderwijs.
The School of Life organiseert veel evenementen, waaronder ook dagelijkse classes. In 2,5 uur komen legio onderwerpen voorbij. Van liefde tot ouderschap, van hoe je gemakkelijker beslissingen neemt tot filosofische rondleidingen in een museum (en niet alleen in Amsterdam). Binnenkort bezoek ik zelf ook een class: wordt vervolgd!

The School of Life, Herengracht 215, Amsterdam.

Bron en beeld: The School of Life

Share This