Let’s Go Green: 3x tips voor een groene lifestyle

Let’s Go Green: 3x tips voor een groene lifestyle

Let’s Go Green is een nieuw, compleet handboek met 1001 tips die helpen op weg naar een groener leven. Schrijfster Susan Gerritsen-Overakker schreef het boek en deelt alvast drie groene tips met jou. Leef groen en maak het verschil dankzij Let’s Go Green!

1. Ga groen wonen

Begin met je huis, daar valt vee winst te behalen door voor een groene(re) energieleverancier te kiezen bijvoorbeeld.  Op www.hier.nu vind je de Groene Stroom Checker, waarmee je kunt nagaan of de energie die je nu afneemt daadwerkelijk groen is. Maar ook door het plaatsen van zonnepanelen lever je een positieve bijdrage. Op www.portaalzonnepanelen.nl kun je eens een kijkje nemen en je laten informeren.

Maar ook kun je veel energie besparen door de kachel thuis een graad lager te zetten. Zet hem in plaats van 21 graden overdag op 20. Merk je daar nu echt veel verschil van? Trek dan een extra vest aan. Zet je verwarming ‘s nachts uit of laag. Probeer korter te douchen, vaker op 30 graden te wassen en opladers uit het stopcontact te halen om ‘sluip’verbruik te voorkomen. Je doet je best voor het milieu en het betaalt zich ook nog eens letterlijk uit in een lagere energierekening.

2. Reis groen

Denk eens niet automatisch aan het vliegtuig maar ook aan de trein of het OV in plaats van vliegen of de auto.
Laat de auto eens vaker staan en stap op de fiets. Beter voor het milieu en voor je conditie. Kijk ook eens naar de tips van Het Nieuwe Rijden als je toch de auto moet pakken op www.hetnieuwerijden.nl. Of onderzoek de mogelijkheden voor de ‘aanschaf’ van een deelauto op www.deelauto.nl.

3. Eet groen

Kies voor eten van de seizoenen, allemaal vers geteeld. Ga letterlijk voor meer groen, dus minder vlees en vis. Kraanwater is 30 keer klimaatvriendelijker, voldoet aan strengere kwaliteitseisen en is 210 keer goedkoper dan water uit flessen. Gooi geen voedsel weg maar verwerk het weer op een andere manier.

Let’s Go Green is hier verkrijgbaar.

Bron en beeld: Let’s Go Green, Happinez

Share This