Lekkere homemade granola

Lekkere homemade granola

Granola: je kunt het natuurlijk bij de natuursuper of bij de luxe bakker kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf dit heerlijke ontbijtmixje te maken. Want dit recept is, ik overdrijf niet, het beste recept voor granola dat ik tot nu toe ben tegengekomen. Ik kwam op het idee door Ellen, maar heb zelf mijn aanpassingen gedaan voor eigen touch.

Granola is niet alleen onwijs lekker, wat natuurlijk het belangrijkste is, maar het is ook nog eens super gezond door alle lekkere toevoegingen als lijnzaad, paranoten, cranberries, vijgen, havervlokken.. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als j dit ‘s ochtends eet, heb ik je echt geen trek rond een uur of tien/elf. Het kost je even een half uurtje tijd, waarvan de oven de helft van de tijd voor zijn rekening neemt, dus ook voor de lazy chef is dit goed te doen. Een kwartiertje tijdsinvestering geeft je de hele week een heerlijk en voedzaam ontbijt. Doen dus!

Voor een week: 1 persoon – voorbereidingstijd: 15 minuten – oventijd: 15 minuten

Wat heb je nodig?

60 gram havervlokken – 35 gram amandelmeel – 50 gram gedroogde cranberries –  25 gram rozijnen – 100 gram paranoten – 50 gram walnoten – 25 gram pompoenpitten – 30 gram lijnzaad – 1/2 theelepel kaneel – 1 volle theelepel cacaopoeder – 25 gram honing – 2 volle eetlepels water

Zo maak je granola

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg alle droge ingrediënten (havervlokken, amandelmeel, pompoenpitten, paranoten, walnoten, lijnzaad) op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Hussel door elkaar en verspreid over de bakplaat. Strooi de kaneel en cacaopoeder er overheen en schenk de honing over het mengsel. Schep er 4 eetlepels water overheen en plaats de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven. Schep na 5 minuten en na 10 minuten een keertje om zodat het niet aanbrandt.

Als de granola goudbruin is haal je de plaat uit de oven en schep je het gedroogde fruit (cranberries, rozijnen, vijgen) er doorheen. Laat nu volledig afkoelen. Wanneer de granola in z’n geheel is afgekoeld, bewaar je het in een weckpot, zo kan je de granola makkelijk een week bewaren.

Beeld: Flickr

 

Share This