Lekker: zelf yoghurtijsjes maken

Lekker: zelf yoghurtijsjes maken

Zelf ijsjes maken is altijd leuk en lekker om te doen. Helemaal als je kinderen hebt, want wat is er leuker dan je eigen ijsjes te maken? Vaak zitten de ijsjes in het vriesvak van de supermarkt vol met allerlei toegevoegde suikers waar je kids weer helemaal hyper van worden en er tal van kleurstoffen worden gebruikt.

Maak het jezelf gemakkelijk en maak deze verantwoorde yoghurtijsjes lekker zelf. Heb je geen kinderen? Ook heerlijk voor je jezelf, je lief, je vriendinnen, je huisgenootje en wie dan ook. Aan de slag!

Zelf yoghurtijsjes maken

Wat heb je nodig?

– 100 gr blauwe bessen (vers of uit het vriesvak)

– 1 el honing

-400 ml karnemelk

-100 ml slagroom

-100 ml Griekse yoghurt

-200 gr suiker

-ijsvormpjes met een deksel en stokjes

Hoe maak je de ijsjes?

Breng de blauwe bessen met 1el. honing en wat water zachtjes aan de kook. Roer het goedje af en toe even door. Verwarm de bessen totdat het er uitziet als jam, maar wacht niet te lang, want dan krijg je bessenpuree. Laat de blauwe bessen goed afkoelen.

Meng de karnemelk met de slagroom, de Griekse yoghurt en de hoeveelheid suiker. Roer het mengsel net zo lang, totdat je geen suikerkorreltje meer ziet. De suiker moet volledig zijn opgelost.

Spoel de ijsvormpjes, schep het bessenmengsel in de vormpjes, om en om met het mengsel van karnemelk en room. Zo krijg je een prachtig effect in en op de yohurtijsjes!

Doe de dekseltjes op de ijsjes (vergeet het stokje niet!) – gun ze een nachtje rust in de vriezer.

De volgende dag haal je de ijsvormpjes uit de vriezer, doop je de yoghurtijsjes kort in heet water: zo laten ze makkelijker los en zit je niet straks met allemaal halve ijsjes.

Beeld: Margriet

Share This