Lachen is echt gezond!

Lachen is echt gezond!

Lachen is gezond, echt waar! Waarom zou je vaker moeten lachen? In dit artikel hoop ik je daarbij te kunnen overtuigen, want zeg nou zelf, van een heerlijke lachbui knapt toch iedereen op? Iedereen zou eigenlijk verplicht op doktersrecept extra moeten lachen: het is namelijk bewezen dat lachen echt wonderen doet voor je gezondheid. Er bestaat zelfs lachtherapie. Need I say more?

Wat gebeurt er dan in je hersenen op het moment dat je lacht? Op dat moment gaan jouw hersenen endorfine aanmaken. Deze ‘signaalstof’ werkt ontspannend en pijnstillend. Daarnaast worden er extra witte bloedcellen aangemaakt. Ook zet je heel veel spieren in beweging als je moet lachen. Alleen in je gezicht al zeker vijftien. En ook je buikspieren en middenrif spannen aan als je lacht. Een gratis work-out!

Hersenen

Een lach brengen de hersenen automatisch in verband met een positieve stemming.  Van endorfine is ook bekend dat het je geluksgevoel vergroot. Daarbij lijkt lachen stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid te verminderen. Niet alleen je hersenen, maar je hele lichaam houdt van lachen. Zo wordt er gezegd dat optimistische mensen gezonder zijn en goedlachse mensen langer leven. Ook zijn er positieve effecten op de bloeddruk en bloedvaten bekend en zou het de luchtwegen beschermen tegen infecties. De weerstand is ook gebaat bij lachen. Lachende mensen schijnen een beter werkend immuunsysteem te hebben.

Mooi

Lachen maakt je aantrekkelijker. Glimlach eens naar mensen met een norse gezichtsuitdrukking. Wie weet is je glimlach wel besmettelijk! Humor kan je vaak ook handje helpen om met een beetje afstand naar jezelf te kijken. Door lachen kunnen ‘grote’ problemen ineens een stuk kleiner lijken. Lachen kan je ook creatiever en alerter maken.

Oprecht lachen

Lach veel en oprecht. Plak geen nepglimlach op. We schijnen veel minder te lachen dan vroeger: mensen in de jaren vijftig lachten ongeveer drie keer zoveel als wij nu. Daarbij lachen volwassenen ook veel minder vaak dan kinderen. Zonde! Geniet van die heerlijke lachbui, want ook blijken misschien achteraf dat deze beweringen niet houdbaar zijn, lachen is een van de beste gevoelens op aarde.

Bron: Gezondheidsnet

Foto: Beauty.nl

Share This