Koken zónder pakjes & zakjes!

Koken zónder pakjes & zakjes!

Koken zónder pakjes en zakjes: wil jij dat ook graag, maar weet je niet hoe? Met ‘Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek’ wordt het een eitje. Dit geweldige kookboek laat je zien dat je al die kant-en-klaargerechten, pakjes en kruidenmixen uit de supermarkt ook zelf kunt maken.

Weg met pakjes en zakjes

Culinair journalist Karin Luiten, ook wel bekend als Koken met Karin in haar wekelijkse column in de bijlage Tijd van dagblad Trouw, is geen fan van de meeste jojodieetboeken en de superfoodhype. Haar credo is simpel: gooi alle pakjes en zakjes de deur uit en ga zelf aan de slag. Lekker en gezond, zonder smaakversterkers, E-nummers en ladingen zout en suiker. Al eerder schreef Luiten twee boekjes over koken zonder pakjes en zakjes en beide delen zijn gemakkelijk gecombineerd in dit grotere werk.

Aan de slag

In Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek vind je alle populaire kant-en-klaargerechten uit de supermarkt bij elkaar, maar dan om zelf te maken. Van erwtensoep tot boeuf stroganoff, van kip tandoori tot Hollandse stamppotjes,
van roze koeken tot chocolademousse. Er is veel aandacht voor vegetarische gerechten en zelfs broodbeleg komt aan bod, inclusief pindakaas en Nutella. Luiten (alias Koken met Karin) timmert al tien jaar aan de weg met haar website kokenmetkarin.nl en weblog koken.blogo.nl. Ook kookt, schrijft en illustreert ze voor diverse tijdschriften.

Nuchtere houding

Wat het prettigst is aan Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek, is de houding van Luiten. Want ze is gelukkig geen doorgeslagen health freak die nooit iets lekkers eet. En ook bant ze niet alle voorverpakte waren. Bouillonblokjes zijn gewoon onmisbaar is je voorraadkast, schrijft ze, en ook blikken tomaat, blikjes ansjovis en tonijn zijn items die je echt op voorraad moet hebben. En leg een goede voorraad aan van je kruiden en specerijen om zelf je kruidenmixen te maken. Ook is ze niet faliekant tegen alle E-nummers en vindt ze ook dat zout en suiker er nu eenmaal bij horen, mits juist gedoseerd. Daar houden wij van!

Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek, Karin Luiten, Nieuw Amsterdam, 24,95 via bol.com

Share This