Kleuren: breng jezelf in balans

Kleuren: breng jezelf in balans

Rust en ruimte in je hoofd. Even de digitale wereld om je heen vergeten en opgaan in kleurplaten. Kleuren voor volwassenen blijft namelijk helemaal in. Vorig jaar ontstond de hype, grotendeels onder veertigers en vijftigers, ,aar tegenwoordig rekenen ook twintigers en dertigers massaal hun kleurboek af aan de kassa of in een webshop. Waarom zijn we allemaal massaal aan het kleuren geslagen?

Kleuren voor kinderen? Echt niet!

Kleuren voor kinderen? Helemaal niet. Kleuren is in, hoe oud je ook bent. Kleuren als een vorm van meditatie en leven in het hier en nu. Als je kleurt, of tekent, dan vergeet je vaak even de wereld om je heen en wordt je even losgerukt van de digitale werkelijkheid. En je schijnt er ook nog eens creatiever van te worden. Heb je het gevoel een beetje vast te zitten en dat je moeilijk bij je creativiteit komt? Dan loont het misschien toch eens de moeite om een kleurboek voor volwassenen aan te schaffen.

Digitale prikkels

Maar waarom vinden wij kleuren zo fijn? Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de hoeveelheid prikkels die wij krijgen te verwerken op een dag. Iemand die leefde in de Middeleeuwen, kreeg in zijn gehele leven evenveel prikkels te verduren dan een hedendaags iemand op slechts een dag. En het ergste zijn misschien wel de digitale prikkels. Belletjes, appjes, Instagram, Twitter, Facebook: we worden geregeerd door onze telefoon en de digitale schijnwerkelijkheid. Door te kleuren kom je weer even helemaal in het hier en nu.

Dus reserveer een tientje voor een mooi kleurboek en een pak kleurpotloden, pennen of krijtjes en sta jezelf toe gewoon even lekker te gaan kleuren. Wat denk je van dit prachtige kleurboek van Happinez bijvoorbeeld, te koop voor €8,95 in de boekhandel?

Bron: NOS

Beeld: Happinez

 

 

Share This