Kip & paddenstoelenpasta

Kip & paddenstoelenpasta

Kip en paddenstoelen, op het eerste gezicht een onlogische combinatie maar wat is het een heerlijk recept zeg! Ik verbaasde me laatst in de supermarkt al over het uitgebreide assortiment Zonnatura-producten, het is allang niet meer een glutenvrij crackertje hier en een biologisch jammetje daar, je kunt je keukenkastjes bijna volledig vullen met de fijne, biologische spulletjes van dit groene bedrijf.

Laat je verleiden door onderstaand recept, een heerlijk pastagerecht voor de herfst! En hou je niet van paddenstoelen, dan laat je die gewoon weg. Daar doen we niet moeilijk over, toch? Enjoy!

Ingrediënten voor 2 personen
250g fusilli pasta (of een andere vormpjespasta, in ieder geval geen lange linten, dat mengt niet lekker!)
1 biologische kipfilet van 200-3oo gram
1el kokosvet (mag ook olijfolie zijn van mij)
1 bak paddenstoelen, grof gesneden
1 bos bos uitjes, in ringen gesneden
2 knoflook tenen, geperst
150ml Zonnatura Soja kookroom
Bereiding (20min)
Kook de pasta volgens de bereidingsaanwijzing op de verpakking.
Bak de in stukjes gesneden kip circa 4 minuten in 1el kokosvet op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen erbij samen met de bosui en knoflook en bak 4 minuten mee. Blus de pan af met de kookroom en laat nog 4 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.Giet de pasta af en serveer met de paddenstoelen roomsaus erbij.
Het recept is echt zo klaar en zeg nou zelf, wie lust dit nou niet? Zelfs mijn peuterzoon at het zonder morren op, dat zegt toch al heel wat! Gewoon eens proberen. En doordat het zo’n simpel basisrecept is, kun je er van alles aan toevoegen wat je maar lekker vindt. Zoals ik al zei kun je de paddenstoelen achterwege laten en vervangen door een andere, neutrale groenten. Of maak jouw vegetarische variatie en laat de kip achterwege. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Heb je tips, laat het me weten.
Recept: Zonnatura
Beeld: Zonnatura

 

 

Share This