Kan je verslaafd raken aan lipbalsem?

Kan je verslaafd raken aan lipbalsem?

Met dit koude weer gebruiken we massaal weer een lipbalsem. Maar kun je ook verslaafd worden aan het smeerseltje? En is lipbalsem eigenlijk wel zo goed voor onze lippen?

Droge, gebarsten lippen in de herfst en de winter. We herkennen het allemaal. Het beste wat je kunt doen om droge gebarsten lippen te verzorgen is door ze te beschermen met een verzachtende lipbalsem. Als de barstjes echt ernstig zijn en je ook last hebt van velletjes, dan kun je goed een lippenscrub eens uitproberen. Een scrub verwijdert dode, droge huidcellen en maakt je lippen heerlijk zacht. Als je nog nooit een goed geformuleerde scrub hebt gebruikt, zal je versteld staan van het resultaat.

Pas op voor menthol en citrus

Het beste breng je lipbalsem aan voordat je naar buiten gaat. Maar om je lippen echt goed te verzorgen, doe je er goed aan om ‘s avonds voordat je gaat slapen een lippenbalsem aan te brengen. Veel lipbalsems maken je probleem echter alleen maar erger. Zij bevatten irriterende ingrediënten of geurstoffen als menthol, kamfer, pepermunt of citrus. je blijft smeren met deze producten en op den duur houd je je eigen probleem daardoor alleen maar in stand.

Verslaafd aan lipbalsem?

Als je een goed lipbalsem gebruikt, zouden je lippen niet verslaafd kunnen raken aan het smeerseltje. Maar als je producten gebruikt die irriterende ingrediënten bevatten en niet voldoende herstellende en verzorgende eigenschappen bevatten, dan houd je het probleem zelf in stand. Koop een goed geformuleerde lipbalsem, waar naast was ook verzorgende oliën en verzachtende ingrediënten aan zijn toegevoegd. Vaak zijn deze iets duurder dan een regulier merk, maar je merkt direct verschil. In dit geval is goedkoop echt duurkoop en loop je de rest van de winter met pijnlijke lippen.

Bron: Paula’s Choice

Beeld: Eco Weetjes

 

Share This