Is lopen op blote voeten gezond?

Is lopen op blote voeten gezond?

Loop jij graag op blote voeten of vind je het helemaal niets? Over de vraag of lopen op blote voeten gezond is, is veel verdeeldheid. De een zweert erbij, terwijl de ander zegt dat het juist helemaal niet goed is om op blote voeten te lopen.

Waarom zou je wel op blote voeten moeten lopen?

Je raakt meer in contact met jezelf. Veel gehoord commentaar om lopen op blote voeten te verdedigen. Het zou je helpen om beter te kunnen aarden, een betere relatie met jezelf aan te gaan. Ook zou je daardoor rustiger worden en meer stressgevoelens ervaren. Ook kan de aanraking van de grond heel prettig zijn. Sommige mensen vinden het zalig en vinden het lopen op blote voeten vaak aanvoelen als een echte massage.

Waarom zou je niet op blote voeten moeten lopen?

Als je ervoor kiest om op blote voeten te lopen, dan moet je wel goed uitkijken voor scherpe spulletjes op de grond. Onze moderne wereld is er bijna niet meer voor gemaakt om iedere blootsvoets door het leven te gaan. Onze voorouders liepen over niet geasfalteerde wegen en waren gewend dat een ‘natuurlijke’ weg als het ware een zetje meegeeft. Met stenen wegen was dat definitief over, dus schoeisel dat een schokje kan hebben of een duwtje in de goede richting kan geven, is mooi meegenomen. Ook met sporten kun je blootvoets gaan, maar of dat beter is, is nog weinig zekerheid. Het kan zeker geen kwaad om te dansen op blote voeten en yoga beoefenen we allemaal blootsvoets. Maar voor andere sporten is nog weinig zekerheid.

BloteVoetenPark

Wil je toch meer op blote voeten gaan lopen? Kies dan voor een veilige omgeving. Bij je thuis binnen kan dat uitstekend, maar ook in je achtertuin kom je een heel eind. Lekker een dagje op het strand? Uit die schoenen en voel het zand tussen je tenen (pas wel op voor scherpe schelpjesstukjes). Een dagje op blote voeten doorbrengen? Ga dan naar het BloteVoetenPark in Brunssum.

 

Share This