In 7 stappen wittere tanden – op een natuurlijke manier!

In 7 stappen wittere tanden – op een natuurlijke manier!

Mooie witte tanden zoals die van filmsterren en BN’ers zijn vaak niet op een natuurlijke manier verkregen. Vaak is dit gedaan door middel van chemische (bleek)middelen en UV lichtbehandelingen. Wil jij ook graag wittere tanden – probeer dan eens op een natuurlijke manier! let op: gebruik de methodes niet te vaak. Er kan dan schade aan je gebit ontstaan. Ik vond deze tips echt super handig en ga er binnenkort een paar uitproberen.

Baking soda – Natriumbicarbonaat

Door je tanden te poetsen met baking soda kun je de aanslag op je gebit er gemakkelijk vanaf poetsen. Let op dat het wel als schuurmiddel werkt dus je glazuur kan aangetast worden. Je kan bovenop je tandpasta een beetje extra baking soda strooien voor een iets mildere uitwerking. In diverse soorten tandpasta zit al natriumbicarbonaat.

Aardbeien

Je kunt je tanden bleken met aardbeien. Snij een aardbei door de helft en wrijf het binnenste gedeelte voorzichtig over je tanden. In de aardbei zit zuur wat de tanden bleekt en reinigt. Te veel zuur is schadelijk voor je tanden dus doe dit niet te vaak. Twee keer per week is prima.poel wel je mond schoon met water om de los geweekte bacteriën kwijt te raken. Eet daarna gewoon de rest van de aardbeien op.

Zonnebloemolie of kokosolie

Een tip die je nog niet zoveel hoort is spoelen met zonnebloemolie of met kokosolie. Het beste werkt het door dit te doen als je nog niets hebt gegeten. De olie neemt de bacteriën op in je mond en weekt het vettige laagje los wat op je tanden plakt. Vet lost namelijk vet op. Spoel je mond een paar minuten met een eetlepel zonnebloemolie of kokosolie en spuug het daarna uit. Je tanden voelen veel gladder aan. Je kunt hierna je mond verfrissen door te spoelen met lauwwarm water met een theelepel baking soda of je tanden nog even te poetsen.

Kruidnagel(olie)

Dat de kruidnagel vroeger werd gebruikt om pijn te verzachten bij een zere kies wist je waarschijnlijk al. De kruidnagel heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Dit komt door de stof eugenol in de kruidnagel. Door op een kruidnageltje te kauwen kun je de adem verfrissen maar het kan ook stukjes van je tanden en kiezen afbreken omdat het soms te hard is. Je tanden poetsen met kruidnagelolie heeft een verfrissende werking en je tanden worden er ook nog eens witter van.

Citroensap

Het zuur van citroensap reinigt en verfrist de mond maar is ook erg heftig om te gebruiken. Het glazuur van je tanden krijgt een enorme knal van zuren en kan gemakkelijk broos worden. Hierdoor ontstaan sneller gaatjes.

Zout

Bij de tandarts wordt de tandplak verwijdert met een langzaam draaiende borstel en wat speciaal zout om te reinigen. Je kunt dit natuurlijk ook zelf thuis met wat zout en een beetje tandpasta. Doe het niet te vaak want je tanden worden wel witter omdat de aanslag verwijdert wordt maar je schuurt ook je glazuur kapot.

Azijn

Nog zo’n zuur middel wat je tanden wel witter maakt maar ook aantast. Je kunt je mond kort spoelen met azijn. Doe dit nooit langer als een halve minuut want het is een enorme aanslag op je tanden. Dit geldt eigenlijk voor alle zure middelen. Je tanden inwrijven met het witte gedeelte van de sinaasappelschil, citroensap maar dus ook spoelen met azijn zijn enorme zuuraanvallen voor je gebit.

Tips: Gezonde Tips.nl

Beeld: Gezondetips.nl

Share This