Hoe maak je een granaatappel schoon?

Hoe maak je een granaatappel schoon?

Hij is er weer: de granaatappel! Prachtig van vorm en kleur, maar een ware crime om schoon te maken. Hoe doe je dat?

Kan jij niet wachten om je tanden in een granaatappel te zetten? Lees dan eerst even deze tips. Het is even een handigheidje dat je jezelf eigen moet maken, maar als je het eenmaal gedaan hebt, is het een eitje.

1. Snijd door de schil heen. Pak een klein mesje en snijd voorzichtig door de schil heen. Snijd de granaatappel helemaal rondom door de schil.

2. Breek de granaatappel door midden. Zet je duimen op één punt op de snee en breek de appel voorzichtig door midden. Het kan zijn dat je hier wat kracht voor moet zetten. Als je denkt dat je de schil niet ver genoeg door hebt gesneden, kun je dit alsnog doen.

3. Sla de zaden los. Pak nu een voor een de helften van de granaatappel op en leg deze omgekeerd, met de zaden naar beneden, op je hand. Ontspan je vingers. Pak met je vrije hand een houten pollepel en sla met de rug van de lepel op de buitenkant van de granaatappel. Houd er het schaaltje onder je hand, zodat je daarmee alle zaden snel op kunt vangen.

4. Controleer de pitjes. Als je het idee hebt dat alle pitjes inmiddels uit de granaatappel zijn gevallen, controleer dan even of er geen stukjes van de appel zelf meer tussen zitten. Als dat niet het geval is, kun je de pitjes opeten of gebruiken in een recept. Geniet ervan, zeker nu je ook nog eens de mythische verhalen achter deze eeuwenoude vrucht kent…!

Beeld: Pixabay

Share This