Hittegolf? Zo bescherm je je baby!

Hittegolf? Zo bescherm je je baby!

Tropische temperaturen teisteren ons land deze dagen. Baby’s kunnen nog niet zo goed tegen de warmte en hebben behoefte aan een koel plekje. Waar moet je aan denken als het warm weer is?

Zo bescherm je je baby tegen de hitte

1. Luchtige kleding is prettig in de warmte. Trek je baby niet meer dan 1 laag kleertjes aan. Bijvoorbeeld een hemdje/romper met een luier. Gebruik bij voorkeur kleertjes van natuurlijke vezels, zoals katoen. Kunststof materialen nemen onvoldoende transpiratievocht (zweet) op. Heb je een plastic kleed voor in de box, leg daar dan een molton- of katoenen doek in.

2. Is er binnen geen koele plaats, dan kun je je baby ook buiten in de schaduw zetten. Een wit katoenen lakentje houdt de warmte tegen. Laat je baby niet in de tocht liggen of staan.

3. Zet baby’s jonger dan 6 maanden helemaal niet in de zon. Is je baby ouder dan een half jaar kun je een zonnehoedje of pet gebruiken. laat de baby niet te lang in z’n blootje. Gebruik een zonnebrandcrème met factor 50 speciaal voor kinderen.

4. Doe om de matras een molton voor het opnemen van transpiratievocht en gebruik een lakentje. ‘s Nachts zijn een romper/hemdje, luier en een dunne slaapzak voldoende.

5. Als je gaat wandelen, doe dan de kap van de kinderwagen omlaag. Onder de kap kan het erg warm worden. Je kunt beter een parasolletje gebruiken.

6. Laat je baby nooit alleen achter in de auto! De temperatuur in de auto kan bij warm weer wel oplopen tot 70 graden.

7. Bij warm weer mag je baby wat vaker in een lauw bad om af te koelen.

8. Je kunt je baby 5-10 cc extra water geven naast de flesvoeding. Geef je borstvoeding drink dan zelf 700-1000 ml extra vocht en leg je kind wat vaker aan. Wanneer de baby voldoende plasluiers heeft en levendig is, krijgt het  voldoende borstvoeding.

Voor meer tips, kijk op de site van het RIVM http://toolkits.loketgezondleven.nl/toolkits/?page_id=187 of neem contact op met het consultatiebureau.

Share This