Herfst = tijd voor nootjes

Herfst = tijd voor nootjes

Natuurlijk kun je je noten in de supermarkt of op de markt kopen, maar waarom zou je zelf niet eens op pad gaan en zoeken naar notenbomen?

Het is namelijk heel erg makkelijk om zelf je notenpasta te maken. Kijk eens rond bij jou in de buurt wat er allemaal groeit. Misschien staan er wel hazelnotenbomen bij jou om de hoek en kun je ze gewoon gratis rapen. Van deze nootjes kun je bijvoorbeeld weer je eigen notenpasta maken.

Maak van nootjes je eigen pasta

Hoe maak je die? Daarvoor maal je bijvoorbeeld hazelnoten (wel eerst even de schil of de schaal verwijderen!) in een keukenmachine fijn. Eerst zal je zien dat je nootjes veranderen in meel (hee handig, want daar kun je weer mee bakken!), maar als je even wacht en de pasta laat doormalen, dan je vanzelf dat er een soort pasta ontstaat. Is hij wat aan de droge kant? Voeg dan, zodra hij wat aan de droge kant begint te worden, wat notenolie toe. En klaar is je zelfgemaakte notenpasta.

Wil je de smaak verfijnen? Voeg dan wat cacao of kaneel toe. Heb je veel nootjes geraapt en heb je veel pasta over? Maak dan kleine potjes in met deze pasta en maak er een leuk etiket bij. Geweldig om cadeau te doen aan je vriendinnen. Wel even vermelden waar de nootjes vandaan kwamen natuurlijk!

Maar ga eerst eens op pad in je eigen buurt en bekijk wat voor notenbomen er bij jou groeien.

Beeld: Pixabay

 

Share This