HelloFresh – de Originalbox: review

HelloFresh – de Originalbox: review

Druk, geen tijd om boodschappen te doen. En dan moet je aan het einde van de dag ook nog eens verzinnen wat je gaat eten. Klinkt dit je bekend in de oren en kamp je meerdere malen in de week met deze issue? Misschien is HelloFresh dan wel iets voor jou! Op uitnodiging van HelloFresh mocht ik vorige week een box ‘proberen’: lees hieronder mijn ervaringen!

Hoe werkt HelloFresh?

Even in het kort: HelloFresh biedt je een lidmaatschap aan, waarmee je elke week een box ontvangt boordevol boodschappen voor 3 of 5 gezonde maaltijden. Het lidmaatschap is flexibel: via je eigen account kun je eenvoudig je bestellingen beheren. Zo ontvang – en betaal – je nooit een HelloFresh Box als je op vakantie bent of er even geen zin in hebt. Dat klinkt uitermate handig! Je kiest voor de Original of de Veggie Box (al dan wel of niet gecombineerd met de Fruit Box).

Receptenboekje

Over recepten en gerechten hoef je ook niet na te denken: iedere week zit er een uitgebreid receptenboekje bij jouw bestelling. Drie of vijf dagen per week zet je dus een gevarieerde, gezonde maaltijd op tafel. HelloFresh garandeert je passende ingrediënten van hoge kwaliteit – en altijd vers. Dag pakjes en zakjes! De producten in de HelloFresh Box worden geselecteerd op basis van kwaliteit, herkomst en duurzaamheid. De groenten in de HelloFresh Box komen vers van het land of uit de kas. Om het verhaal nog even compleet te maken: je kunt ook nog eens zelf beslissen wanneer je jouw box wilt ontvangen. HelloFresh bezorgt je box op zaterdagochtend, zondagmiddag of maandag- of dinsdagavond gratis bij je thuis.

De test!

Maar dan nu mijn persoonlijke ervaring. De aankomst van de box en het uitpakken van de ingrediënten voor de drie avondmaaltijden is een feestje. Raapjes met couscous, varkensschnitzel en cranberry’s, Oosterse noedels met gewokte sugarsnaps en broccoli met knapperige pinda’s, Op de huid gebakken Schotse zalmfilet met farfalle met de frisse smaak van citroen. Verse zalmfilet, varkensschnitzels, een keur aan verse groenten (broccoli, winterpeen, raapjes, veldsla, champignons, sugarsnaps, het houdt niet op!) en dat getopt met verse kruiden en deegwaren als couscous en pasta. Prachtig afgewogen allemaal voor drie personen. Een kind kan de was doen!

Drie avonden hebben wij vorige week een maaltijd op tafel gezet van HelloFresh. Ik ben een alleseter, er is weinig wat ik niet lust. Alle ingrediënten en de bijbehorende receptuur zijn goed doordacht en je kunt binnen een half uur makkelijk een verse maaltijd op tafel zetten voor het hele gezin. Mijn persoonlijke favoriet was de couscous met raapjes, mijn man was het meest fan van de zalmfilet met farfalle en mijn zoon smikkelde van de noedels.

Alleen mis ik het doen van de boodschappen op de markt, echt! Ik vind het altijd leuk om 1 of 2 dagen van tevoren te bedenken wat we gaan eten en daar dan de boodschappen voor in huis te halen. En ik ben een keukenpurist -wat betreft de mediterrane keuken- ben ik achter gekomen. Ik houd van klassieke recepturen. Farfalle met creme fraiche, champignons en citroenrasp: ik heb het in Italia nog nooit gegeten in deze combinatie. Maar… ik kan mij wel heel goed voorstellen dat negen op de tien mensen hier totaal niet om geeft en het een heerlijk gerecht vindt – wat het ook is!

Uitkomst

Ik denk dat de HelloFresh-box een uitkomst is voor drukke tweeverdieners die weinig tot geen tijd en zin hebben om tweewekelijks in de supermarkt te bivakkeren, op jacht naar een parkeerplek, jagend op de boodschappen en vervolgens aansluitend in de lange wachtrij om af te rekenen. Qua prijs is de box oké: voor een uitgebreide box voor drie maaltijden per week voor drie personen (wij hielden vaak ook eten over) betaal je € 49,00.

 

 

 

Share This