Helen met je handen: reiki

Helen met je handen: reiki

Een paranormale therapie. Een alternatieve geneeswijze. Helen met je handen. Energie-overdracht. Wat is reiki precies? Reiki wordt vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekend het kracht van de zon. De naam luidt officieel ‘Usui Shiku Ryoh’, of in het Nederlands ‘De Usui reikimethode’. Reiki is een vorm van energie-overdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het mooie is dat iedereen die zich er voor openstelt het kan leren.

Reiki leren in 3 graden

Om de toestroom van de nieuwe energie aan te kunnen is het reiki-systeem verdeeld in 3 graden. Bij iedere nieuwe graad is de stroom van de reiki-energie krachtiger en intenser. Als mens moet je dit een plaats in je leven kunnen geven en een manier vinden om het toe te passen in je dagelijks bestaan. Dit betekent dat voor de ene persoon een reiki-I cursus voldoende is, terwijl een ander al vrij snel door kan gaan naar het volgende niveau.

Zodra je een reiki-cursus hebt gevolgd kun je jezelf en anderen gaan behandelen. Je ‘hebt’ dan reiki. Wel is het zo dat je steeds moet blijven werken aan jezelf. Reiki werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handoplegging.

Blokkades

Er hoeft geen diagnose te worden gesteld, de energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft. Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Reiki geven is even ontspannend als reiki ontvangen omdat de energie door de gever en de ontvanger stroomt.

Er wordt niet met eigen energie gewerkt, waardoor ook geen ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden. Het mooie is de eenvoud. Door met reiki te werken wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor je ontwikkeling en groei in gang gezet.

Beeld en bron: Alles over Reiki

Share This