Havermoutkoekjes (zonder suiker!)

Havermoutkoekjes (zonder suiker!)

Havermoutkoekjes zijn helemaal het op dit moment. Alle credits voor dit recept voor havermoutkoekjes gaan naar Micook. Zij is begonnen met dit fijne recept en inmiddels vind je op iedere foodblog wel een variatie van deze simpele en gezonde koekjes. Ze zijn zo klaar en zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis.

Houden jullie van koekjes? Ik eigenlijk wel – sinds kort. Aan vroeger heb ik eigenlijk niet speciale koekherinneringen. Het was niet dat wij thuis altijd bij thuiskomst uit school ‘s middags allemaal aan een dampende kop thee en koekjes zaten (waarom eigenlijk niet?? Best een fijn cosy idee). Nu waren mijn broer en ik ook slechts vijf minuten fietsen van onze middelbare school verwijderd, dus van uitputting van de honger na een kilometers lange fietstocht hadden wij geen last. Qua studententijd zie ik pakjes met Zaanse Huisjes opdoemen… Nu drink ik altijd ‘s avonds na het eten een grote kop dampende kruidenthee – vaak met iets zoets erbij. Het meest gelukkig maak je mij met een stuk hele donkere chocolade, maar voor een roomboterkoekje als short bread doe ik het ook. En wellicht ook voor deze heerlijke havermoutkoekjes!

Ingrediënten voor 12 st.
2 bananen
100 gr havermout
35 gr amandelen gehakt
40 gr kokos
25 gr cranberry’s
20 gr kokosvet

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Prak de banaan glad met een vork.

Voeg alle droge ingrediënten toe en meng het door elkaar.

Laat het kokosvet smelten en meng dit door het deeg.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vorm met 2 lepels, 12 hoopjes van het deeg op de bakplaat en druk ze iets aan met de bolle kant van de lepel.

Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

Je kunt de koekjes, luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.

De basis bestaat uit banaan en havermout, voor de rest kan je er alles aan toevoegen wat je zelf lekker vindt. Dus feel free en maak je eigen creatie, enjoy!

Foto: Suikerwijzer

Share This